Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2017. 16:32h.

Puigdemont opta per la desobediència

El president assegura que “cap tribunal deslegitimat” aturarà el referèndum

Puigdemont opta per la desobediència

Carles Puigdemont (foto: PDECAT)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que l'1 d'octubre se celebrarà un referèndum independentista, malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional. “L’acord del Parlament en la defensa dels drets dels pobles a l’autodeterminació emparat amb els drets humans és ferm i cap tribunal deslegitimat i conxorxat amb el poder legislatiu ho podrà tombar”, ha afirmat en el consell nacional del PDECAT.

Puigdemont ha fet una crida a “desbordar democràticament” les urnes el proper 1 d'octubre, perquè “no hi ha més legitimitat possible que quan obrim els col·legis electorals, apliquem el resultat i ho celebrem”. “Si l’1-O les urnes estan plenes de vots i cada vot és una garantia, ningú ens podrà dir que el resultat no te legitimitat”, ha ressaltat. A més, ha volgut tranquil·litzar els funcionaris assegurant que “farà tot el que calgui per protegir els treballadors públics i els proveïdors”.

El president, per altra banda, ha reclamat una gran participació a la Diada per demostrar a l'Estat espanyol que “malgrat les querelles i les amenaces, la determinació del Govern i de la gent amb el dret a decidir segueix sent un objectiu ferm”.“El soufflé de la independència aguanta i cada vegada és més fort”, ha ironitzat Puigdemont.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#29 Jose, Bcn, 10/09/2017 - 15:16

Viva la democracia,igual que cuando los ayuntamientos colgaron esteladas porque era democracia

#28 Jordi, Girona, 10/09/2017 - 13:16

Segons La Vanguardia ha dit que cal plantar cara als alcaldes que no deixin espais per votar. De què va? Només vol merder i com més millor perquè sap que no hi haurà referèndum. És una manera de salvar el cul. La gent, tota la gent, no importa. No té límits. Com un gos rabiós que no troba res per mossegar.

#27 Albert Escarré Puig, bARCELONA, 10/09/2017 - 09:59

#29

Carlitos Puigdemont: Recupera el SENY que parece has perdido. OPTAS POR LA DESOBEDIENCIA TE SALTAS lA cONSTITUCUÓN, NUESTRO ESTATUTO, EL REGLAMENTO DEL PARLAMENT, y RESULTA QUE T Ú ERES EL REPRESENTANTE GENUINO DE LA L E G A L I D A D Y DE LA L E G I T I M I D A D . ¡¡¡ de locura !!

#26 Duro, Barcelona, 10/09/2017 - 07:39

El melenas tiene MUCHAS ganas de irse a Rumanía.

#25 Cansat 2 milions, Barcelona, 09/09/2017 - 22:54

Jo no aniré a votar. El 1 d'octubre no!.