Publicitat
Política · 25 d'Abril de 2019. 13:13h.

Puigdemont posa com a condició a Pedro Sánchez l'autodeterminació

L'expresident diu que és "bàsic" el seu reconeixement

Puigdemont posa com a condició a Pedro Sánchez l'autodeterminació

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdmeont, ha posat l'autodeterminació com a condició per facilitar la investudura de Pedro Sánchez en una entrevista a eldiario.es, però ha advertit que "l'elector que vulgui que Pedro Sánchez sigui president, que el voti directament".

Puigdemont ha dit que "és bàsic el reconeixement que Catalunya és un subjecte polític que mereix ser respectat i que el dret d'autodeterminació és un dret, no només al que tenim dret els catalans sinó que també està reconegut en els propis tractats internacionals signats pel Regne d'Espanya".

"Vol escoltar o no aquesta realitat? S'obrirà o no a aquesta realitat? Vol ser Cameron o vol ser Erdogan? Vol ser pacte o vol ser repressió? Aquest és veritablement el dilema que va tenir el senyor Pere Sánchez si vol parlar amb nosaltres", ha afegit.

L'expresident, d'altra banda, ha parlat del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero: Tinc molta estima pel major Trapero com a professional i com a persona". "Ell sempre ha estat molt clar amb mi, ell no és independentista, no estava de cap dels Mossos per les seves idees", ha subratllat.

Finalment, Carles Puigdemont ha apuntat que "jo no volia un cap dels Mossos independentista o no independentista. Volia un mosso, el millor de tots". "Trapero té les seves opinions, però com a policia crec que ha deixat el nivell molt alt", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 FRAN BCN, Bcn, 29/04/2019 - 10:40

Aquest paio fanàtic està sonat i viu en el seu retir espiritual a Waterloo.....que aterri i vegi la realitat....

#17 Felito, Santa Cruz Tenerife, 26/04/2019 - 19:42

Pero quien coño se cree este individuo para exigir? Que se quede en Bélgica que son muy avanzados y se come muy bien y que deje de exprimir su cuento porque todo es SU cuento. Perras para el y solo algo para el...
La independencia es económica para Puigdemont y sus huestes...

#16 Pepet, Sabadell, 25/04/2019 - 19:02

L'única cosa bona que podria fer és tornar a Catalunya i assumir responsabilitats. La resta és vendre fum, que s'emportarà el vent.

#15 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 25/04/2019 - 17:53

un don nadie, al que le bastaron 8 segundos para demostrar su cobardía, exigiendo no sé qué

#14 Demetri, Barcelona, 25/04/2019 - 17:08

se li fa la boca aigua al "procesado-rebelde" de poder tenir protagonisme, de que els seus de la banda li rendeixin tribut, es un element amb un transtorn mental sever amb la creença que és algú. El problema no es ell, el problema es tot el ramat que encara li fa cas, que encara no s'ha pogut alliberar del segrest emocional que ell els ha sotmés