Publicitat
Política · 19 de Juny de 2017. 13:33h.

Puigdemont posa com a exemple les víctimes d'ETA per demanar la independència

El president afirma que “hem aconseguit tot el que el poble de Catalunya s'ha proposat perquè hem persistit”

Puigdemont posa com a exemple les víctimes d'ETA per demanar la independència

Puigdemont rep la Memòria 2016 de la Comissió Jurídica Assessora

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet servir la “persistència” de l'Estat en la lluita contra ETA per defensar el procés sobiranista i demanar la independència de Catalunya. “Avui fa 30 anys de l'atemptat d'Hipercor. Si no hagués estat per la persistència, pel valor de tantes i tantes persones, algunes d'elles anònimes, segurament aquest combat no s'hauria guanyat”, ha assenyalat Puigdemont, alhora que ha afegit que “avui podem dir que estem més a prop de l'ideal de justícia davant qui intenta laminar la justícia perquè hem persistit”.

Puigdemont ha afirmat, després de recordar la derrota d'ETA, que “d'aquí a uns anys direm el mateix. Hem aconseguit tot això, hem aconseguit tot el que el poble de Catalunya s'ha proposat perquè hem persistit, perquè no ens resignem, perquè no renunciem”. El president ha fet aquestes manifestacions en la presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora i de la presentació de la Memòria i Anàlisi de Doctrina 2016 d'aquest òrgan consultiu del Govern.

Durant la seva intervenció, Carles Puigdemont ha agraït la tasca de la Comissió Jurídica Assessora, de la qual ha dit que "actua bé, funciona, i honora la credibilitat del nostre sistema democràtic", perquè, "s'allunya de les pràctiques viciades i intervinents que hi ha en altres tradicions que no és la nostra, i s'apropa a les millors pràctiques europees basades en la professionalitat i la independència".

El president ha fet seves les paraules prèvies d'Albert Lamarca qui ha dit que "no hi ha estat de dret sense dret", i ha anat més enllà assegurant que "no hi ha estat de dret sense estat de drets" i ha afegit que "quan parlem de drets en referim a tots i cadascun d'ells, no hi ha un de menor: el dret a la vida, a l'habitatge, a la salut, a l'ensenyament, a la llibertat d'expressió o al dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur, i tots ells conformen una cistella de drets irrenunciables".

Finalment, Carles Puigdemont ha assenyalat que "qui es vulgui emmirallar en el que és i vol ser Catalunya, s'ha de poder reconèixer en el respecte dels drets irrenunciables que una comunitat d'homes i dones lliures té dret".

37 Comentaris

Publicitat
#37 0105, bcn, 20/06/2017 - 18:27

es vergonzoso , esta gente ya no puede caer más bajo, increible como aprovechan cualquier situación para justificar sus actos , esperemos que esto acabe pronto y dejen gobernar a otros.

#37.1 0105, bcn, 20/06/2017 - 18:30

y vuestra colaboración???? si no recuerdo mal se lo debemos al PP.PSOE, siempre intentando ponerse medallas!!!

#36 LuisAlb, ZGZ, 20/06/2017 - 14:14

Al president le cuesta mucho construir discursos politicos brillantes, demuestra carencias para hacerlo, quizás por un pobre bagage a nivel formativo. Además todo lo que va en la mochila de ETA y lo que evoca, me lleva a decir , diciendolo suavemente, que ha estado muy desafortunado.

#34 botifler1914, Sinitaca, 20/06/2017 - 09:32

Si se ha ganado la lucha contra ETA ha sido gracias a:
Las fuerzas de seguridad y el Ejército, el PP, el PSOE y a pesar de vosotros y el PNV.

#34.1 botifler1914, SInitaca, 20/06/2017 - 09:33

Lo que haces es de miserables, todo lo utilizas para tu alucianación.

#33 Calimero , Barcelona , 19/06/2017 - 23:07

Si algo caracteriza a los estelados aparte de su infantilismo crónico es el oportunismo rastrero y miserable...

#32 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, Descargolant barretines, 19/06/2017 - 23:00

Senyor Puigdemont torni a la fleca, suposo que fer xuxos li sera mes senzill que fer de president autonòmic de Catalunya.
Com a polític és vostè penós, les víctimes del terrorisme no mereixen escoltar comentaris miserables com els que vostè fa.