Publicitat
Política · 30 de Juliol de 2016. 20:21h.

Puigdemont posa la qüestió de confiança com "la primera fita" per a la independència

El president adverteix el Govern espanyol que "al setembre els quedarà clar que es va a la desconnexió definitiva"

Puigdemont posa la qüestió de confiança com "la primera fita" per a la independència

Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que "la qüestió de confiança serà una primera fita del darrer tram que ens quedarà com a país per culminar el procés cap a la independència" i ha assegurat que  "intentaré anar desgranant aquestes fites perquè, si després ha de venir el Debat de Política General, es puguin aprovar resolucions en aquesta línia digui el que digui el Tribunal Constitucional (TC)".

Puigdemont ha participat en l’escola d'estiu de la JNC i ha remarcat que "nosaltres som autoexigents amb la lleialtat al poble de Catalunya per davant del partit o de l'assemblea i ho hem demostrat amb fets", com quan "el president Mas, davant la tria entre país o partit, va triar país o com quan, davant la possibilitat de buscar majories alternatives als pressupostos o la fidelitat al full de ruta, vam escollir fidelitat i ens sotmetrem a una qüestió de confiança". 

El president ha dit que com que ens "hem autoexigit molt", "exigim als altres que ens demostrin que també són lleials al poble de Catalunya abans que a la seva assemblea". "No acceptarem que ningú que no s'hagi posat a ell mateix aquesta autoexigència, ens la posi a nosaltres", ha reblat.

Sobre l'Estat, el president Puigdemont ha lamentat que "tenim un desgovern espanyol que dura des del desembre com a mínim i només es posa d'acord en l'amenaça contra els demòcrates catalans". 

"Tenim un Estat que avantposa la conspiració a la democràcia i que ens diu que no podem tenir cap esperança de canvi si depèn de la política espanyola", ha continuat. "En qualsevol país civilitzat, els demòcrates són aquells que obeeixen la voluntat dels ciutadans i els antidemòcrates són els qui conspiren contra aquesta voluntat, encara que a algú el vulguin promoure als altars del Vaticà", ha exposat.

És per això que ha alertat que "la solució no vindrà de fora, ni de la gent que no ens accepta com volem ser, ni d'aquells que s'han resignat". Aquesta resignació es posa de manifest quan "els socialistes diuen que el que decideixi el Constitucional ja els està bé" o quan "tota l'ambició de CSQP es pot resumir en: Sí, si al constitucional li sembla bé".

Finalment, el president ha reiterat que "la política espanyola fa massa anys que flirteja amb el col·lapse" i ha advertit que "si per aparentar control i fermesa volen recórrer a Catalunya per intentar enganyar l'opinió internacional, es tornaran a equivocar". 

"Amb nosaltres serà la darrera vegada que s'equivocarà la política espanyola i al setembre els quedarà clar i s'adonaran que d'error en error es va a la desconnexió definitiva", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#37 Gregari, VNG, 01/08/2016 - 08:33

Las JNC es la granja de paràsitos que después chupan la sangre a Cataluña dejàndola exausta como está ahora.

#36 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 31/07/2016 - 19:14

Com es diu decencia en gironi Carles ?

#35 Regla del tres inversa, Bcn, 31/07/2016 - 18:11

Achtung nengs: Jo que no era el primer de la llista, que passant per davant em varen senyalar amb el dit, us dic que tot depen de mi, o sigui que o jo segueixo o s'en va tot a fer punyetes, capisci?.

#34 LA PRIMERA FITA, Barcelona, 31/07/2016 - 17:04

ASSEGURAR LA CADIRA
o sigui, una mica de comedia
per que els de la CUP
ja son a la buxaca

Fareu el que, ells diguin
i si algu s'ha de vestir de "lagarterana"
es vesteix

#33 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 31/07/2016 - 17:04

I aquets pobre home tambe tindra una retrat al Museu d´Historia de Catalunya ?

Hi haura ser al d´historia ?