Publicitat
Política · 10 de Març de 2018. 15:33h.

Puigdemont proposa fer la competència al PDECAT

L'expresident defensa que JxCat esdevingui un "moviment polític"

Puigdemont proposa fer la competència al PDECAT

Puigdemont (Foto: Junts per Catalunya)

Carles Puigdemont vol que Junts per Catalunya (JxCat) es converteixi en un "moviment polític" estable al llarg de les properes setmanes, segons ha explicat durant la seva intervenció a través de videoconferència en una trobada amb diputats i candidats celebrada dissabte a Vilafranca del Penedès.

"Ha arribat el moment de fer un pas endavant. JxCat no és només un grup parlamentari, sinó que recull una esperança que recorre Catalunya demanant que la política estigui a l'altura de la ciutadania" ha manifestat l'expresident de la Generalitat en la trobada. Puigdemont ha afirmat que "hem de començar a articular aviat la suma que ens demana la gent i el moment històric que vivim".

"Tot i les dificultats i turbulències", JxCat ha començat a construir "un moviment polític transversal, socialment divers" per tal de "fer possible una República compromesa amb els millors valors de la humanitat" ha manifestat Puigdemont.

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat durament la decisió del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena de denegar a Jordi Sánchez poder assistir al ple per a la seva investidura que estava previst per dilluns i ha lamentat que un jutge "tingui més poder que dos milions de catalans". "És més important un jutge que dos milions de catalans?" s'ha preguntat Puigdemont.

"Per què un jutge, que no ha votat ningú, pot decidir que Jordi Sánchez no pot ser investit pel Parlament escollit democràticament?" ha lamentat l'expresident, que ha defensat que Jordi Sánchez té tot el dret a ser investit president en la seva intervenció.

"De quina democràcia parlem?, de què han servit les eleccions?" ha criticat Puigdemont acusant el magistrat Llarena d'"usurpar" les funcions que la democràcia atorga al Parlament. En el missatge també ha defensat que la "democràcia" acabarà passant per sobre de "l'autoritarisme, la intolerància i l'odi".

Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#30 Espluguenç, Esplugues Del Llobregat, 12/03/2018 - 13:46

Por fin un cambio en la política nacionalista. Pasamos de puñaladas a dos bandas a puñaladas a tres bandas.

#29 Arturu contigo empezó todo, Desde el carrer Tuset con amor, 11/03/2018 - 18:56

Me parece genial...uno más, avanzando hacia la desintegración..perfecto mocho..

#28 Joan, de Manresa, Manresa, 11/03/2018 - 14:36

No és competència, ja que tots volem República. Si ara som 3 partits que la volem, amb el partit de Puigdemont serem 4 i tindrem més força internacional perquè ens reconegui Europa.

#28.1 Maria, Barcelona, 11/03/2018 - 17:05

No tots. En una poblacio de mes de 4 milions només la volen com a molt 2.
Construim el que s'ha destruït i tornem a tindre la nostre autonomia.
Que surti algú amb dos dits de front i sense causes pendents amb la justicia. Que es deixin de dividir carteres i diners i pensin en els ciutadans pq no hi pensen. Ho demostren cada dia.

#28.3 Espluguenç, Esplugues Del Llobregat, 12/03/2018 - 13:48

Joan, confons partits amb votants. Que el vot indepe estigui més fraccionat no vol dir res. A aquest pas, aviat hi hauràn mes partits indepes que indepes, mes o mens el que pasa ara amb les estelades.

#25 Sergi , Barcelona, 11/03/2018 - 11:57

Pues mira, si, resulta que es asi, ya sean 2 millones o 4 millones la ley esta para cumplirse, ves a clase de derecho y te lo explicaran, la ley esta por encima de lo que opinen esos dos millones.

#25.1 perspicaz, Tabarnia, 11/03/2018 - 15:37

No te esfuerces Sergi un dictador totalitario, que promulgó leyes para concentrar en su persona los tres poderes de la democracia antes de fugarse y traicionar a los suyos, no puede entender eso. O quizá si puede y por eso sigue en su aberrante lucha para conseguir enfrentar a la gente y convertirse en un genocida a la yugoslava.

#24 Albert Escarré Puig, Barcelona, 11/03/2018 - 11:22

#11

Carles , por favor, Carles !!!. En tus muchos tiempos libres, estudia el derecho procesal. Recuerda POR ENCIMA DE MILLONES Y MILLONES DE CIUDADANOS, ESTÁ LA L E Y. haz ésto y evitarás decir chorradas.