Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2017. 12:08h.

Puigdemont proposa un referèndum per sortir de la UE

Considera la Unió Europea és un "club de països decadents"

Puigdemont proposa un referèndum per sortir de la UE

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, en una entrevista a la televisió estatal israeliana Canal 1 Kan, ha qualificat la UE de "club de països decadents, obsolescents, en què manen uns pocs, a més molt lligats a interessos econòmics cada vegada més discutibles".

"No paren de dir que anem a quedar fora de la Unió Europea, però qui ha de prendre aquesta decisió són els ciutadans de Catalunya. Volen pertànyer a aquesta UE? ¿I en quines condicions? Anem a veure què diu el poble de Catalunya", defensa.

"Potser no hi ha gaire gent que vulgui formar part d'aquesta UE tan insensible a l'atropellament dels drets humans, dels drets democràtics d'una part del territori només perquè una dreta postfranquista tingui interès en que sigui així", sentencia.

No obstant això, Puigdemont es declara partidari de la UE -i de l'euro- i assegura que va a "treballar per canviar-la", però precisa que "també aquesta decisió l'ha de prendre el poble de Catalunya".

"Els que no ho descarten són els espanyols i els europeus, perquè no paren de dir que quedarem fora de la UE, però qui ha de prendre aquesta decisió són els ciutadans de Catalunya, com haurien de prendre-la lliurement els altres ciutadans d'Europa", conclou.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#41 Cris, Barcelona , 11/12/2018 - 07:56

Como no le hacen ni caso a él y a Los independentistas. Su solución, que Cataluña salga de la Unión Europea. Es un fanático peligroso. Lo preocupante es que muchos adeptos a la secta lo siguen en sus locuras.

#40 seny, bcn, 27/11/2017 - 14:01

Ha fet un càlcul del efectes econòmics de sortir de la UE?
Ha fet un càlcul del efectes econòmics NOMÉS de fer un referèndum per sortir de la UE?

En mans de qui hem estat!!!

#39 Ram, Terrassa , 27/11/2017 - 09:42

Pobre Catalunya, en que manos estabas...

#38 sr Pepito, Lerida, 27/11/2017 - 09:31

Lo único bueno de Puchi es que como es medio lelo dice lo que piensa y deja al descubierto el verdadero pensamiento de los nacionalistas :son eurófobos como Le Pen ,Nigel Farage y Wilders.

#37 Vlac, Barcelona, 27/11/2017 - 09:30

La incultura política de este payés es inconmensurable.
Un referendum para que una parte de España y no todo su conjunto, saliera de la CE, sería ilegal y no tendría ninguna legitimidad.
Que alguien le explique que es Cataluña y lo baje de la nube....