Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2021. 08:37h.

Puigdemont rebutja l'indult anticipat

L'expresident nega que busqui una "sortida personal"

Puigdemont rebutja l'indult anticipat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebutjat l'"indult anticipat" en un article a El Punt-Avui i ha reclamat al Govern que "la meva situació personal no formi part de cap agenda de l'anomenada taula de diàleg acordada per ERC i el Govern espanyol ni de cap conversa bilateral".

Puigdemont ha manifestat que "ni busquem cap indult anticipat ni creiem que aquesta opció aporti cap solució al conflicte, i per descomptat no pas a les més de tres mil persones afectades per la repressió". En aquest sentit, ha demanat "respecte" i que "ningú no parli per nosaltres, que no interfereixin en la nostra estratègia buscant dreceres que no volem".

L'eurodiputat admet que "és possible que la nostra estratègia surti malament. I que haguem d'afrontar dos escenaris negatius: un, el pitjor, l'extradició a l'Estat espanyol i una condemna segura a molts anys de presó, vista la impossibilitat d'un judici just i independent; l'altre, dolent i trist, però no tan tenebrós, és el d'haver-nos de quedar molt de temps a l'exili".

Carles Puigdemont ha afegit que "quatre anys d'exili ens han refermat en la idea que la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya és política i és col·lectiva; que no hi ha sortides personals ni solucions a mida de ningú" i ha assenyalat que la solució passa per l'amnistia i l'exercici del dret de l'autodeterminació.

Finalment, l'expresident assenyala que "tornar com a persones lliures, tal com érem quan vam emprendre el camí de l'exili, és una idea que m'acompanya cada dia quan m'aixeco i quan me'n vaig a dormir". "No ens hem rendit mai i no ho farem ara que ha començat una fase tan decisiva i tan llargament preparada", conclou.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 M, Sabadell, 14/10/2021 - 13:27

Unos y otros están preparando el terreno, para que la opinión pública no se escandalice cuando el que suplica los votos de los independistas, se vuelva a bajar los pantalones concediendo todo lo que le ordenen.
Y le volverán a decir que se meta el indulto por donde le quepa, y volverá a demostrar que le encuentra el gusto y le satisface.

#13 Marcial Heredia, el circo de la tele, 14/10/2021 - 12:57

¿Pero a ti quién te ha dicho que te darán un indulto anticipado? ¿acaso has hecho algo para ganártelo?

#12 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 14/10/2021 - 12:09

De todo me quedo con lo "muchos años de prisión" (si, como los otros, que estaban más fuera que dentro) Y dentro ya hubieran querido los presos comunes ser tratados como ellos (visitas a doquier, entrevista, etc.) Vamos, igualito que en Turquia (que siempre comparan con España)

#11 Mcedes, Psiquiàtric, 14/10/2021 - 11:47

Home!!! Sap que se li acabaria la mamella

#11.1 Luigi., Barcino, 14/10/2021 - 11:58

Doncs, dels advocats no cal ni parlar-ne.

#10 Luigi., Barcino, 14/10/2021 - 10:30

Rechazar hasta tener,después de tenido nada de lo presumido.