Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2018. 09:37h.

Puigdemont reclama no ser tractat de "fugit"

El seu advocat argumenta al Suprem que la utilització d'aquesta paraula no és "gramaticalment exacta"

Puigdemont reclama no ser tractat de "fugit"

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, que defensa l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Clara Ponsatí i Lluís Puig, ha demanat al Tribunal Suprem que deixi de referir-se a ells com a "fugits", perquè és un terme "pejoratiu". El lletrat ha assegurat que en algunes resolucions s'ha utilitzat aquesta paraula, que no considera "gramaticalment exacta".

Cuevillas exposa que "sobre el caràcter pejoratiu del terme només cal consultar la mayorñía de rotatius editats fora de Catalunya per poder constatar fácilment el seu caràcter despectiu i la seva freqüent utilització costat d'altres termes a manera de sinònims com 'pròfug' o 'fugat'".

Un dels arguments que ha utilitzat Cuevillas per defensar la seva posició és que al diccionari de la RAE la definició de 'fugitiu' fa referència a la persona que està "recelosa o amagant-se per por d'alguna cosa o d'algú".

"Els meus representats ni s'amaguen, perquè l'administració de justícia sap perfectament on són, ni estan recelosos, exceptuant les naturals prevencions que els provoquen la naturalesa i la forma d'instrucció d'un procés de naturalesa eminentment política com el que ens ocupa", afegeix l'escrit.

En la interlocutòria del 9 de juliol, el jutge instructor, Pablo Llarena, en la peça separada per als processats que són fora de l'estat espanyol, utilitza aquest terme. Per això el lletrat sol·licita que es modifiqui l'error, i suggereix a la sala penal del Suprem que en les seves properes resolucions identifiqui els seus clients com a "processats absents".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#37 OVNI, ELX, 04/08/2018 - 16:23

Haurem de demanar a la justícia alemanya, a la belga, a la suïssa i a l'escocesa si els independentistes catalans a l'exili són fugits de la justícia.

#36 Tony, Barcelona, 04/08/2018 - 02:43

Oriol Junqueras, procesado presente (con dos cohones), Carles Puigdemont, procesado ausente... porque se ha ido, fugado, de noche y premeditadamente como un gallina cobarde! Huído de la justicia española y refugiándose en la monarquía belga incordiando con su república! Para más inri. Malversador con complejo de emperador napoleónico en Waterloo!

#35 XMB, Barcelona, 03/08/2018 - 23:06

En Cataluña pronto tendremos una ley que ya está en tramitación urgente que multará con 600.000 euros a cualquiera y de donde sea que se refiera o haya referido a Carles Puigdemont y resto de la banda como "fugit" o "fugits".

#34 XMB, Barcelona, 03/08/2018 - 23:01

Hay que referirse a él como Supremo Perfecto Eterno y Amadisimo Lider Carles Puigdemont y no mirarle a los ojos.

#33 Guillamat, Barcelona, 03/08/2018 - 20:57

Vale, no le llamaremos más "huído", ahora le llamaremos "El Gran Mierda fugao"