Publicitat
Política · 14 de Juny de 2017. 17:00h.

Puigdemont reclama un Estat propi per a “un millor repartiment de la riquesa”

El president assegura que “no és un caprici, sinó una necessitat per respondre les necessitats més bàsiques”

Puigdemont reclama un Estat propi per a “un millor repartiment de la riquesa”

Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat la creació d’un estat propi per a Catalunya per “aconseguir una societat més cohesionada i un millor repartiment de la riquesa que crea el nostre país”. Així ho ha assegurat aquest dimecres durant la seva compareixença al ple del Parlament per fer un balanç sobre les mesures que es va comprometre a implementar fa un any per combatre la pobresa.

“L’estat independent no és un caprici, sinó una necessitat per respondre les necessitats més bàsiques”, ha defensat Puigdemont, al mateix temps que ha responsabilitzat al “dèficit fiscal brutal” com a “fre” per al progrés social de Catalunya. “Volem invertir en prestacions socials com països europeus més avançats, però el dèficit fiscal ho impossibilita”, ha assenyalat el president de la Generalitat. També ha lamentat que “el 8% de la nostra riquesa marxa i no torna al país”. “El dèficit fiscal és un dèficit social”, ha reblat.

Puigdemont ha insistit en reclamar “eines d’estat” per “viure millor”. En aquest sentit, ha manifestat que “volem que els recursos que genera Catalunya es puguin repartir millor entre la ciutadania perquè ningú quedi enrere”. “Tots els governs hem intentat trobar-hi solucions, però la resposta de l’Estat ha estat sempre un no rotund”, ha denunciat el president de la Generalitat.

D’altra banda, Puigdemont ha subratllat que el seu Executiu “dedica prop del 75% del seu pressupost a polítiques socials”, i ha afegit que “la cohesió social, la lluita contra les desigualtats i la millora del benestar és un objectiu de tot el Govern”. En aquest sentit, ha situat la Renda Garantida de Ciutadania com “l’avenç més significatiu en matèria de polítiques socials”. A més, ha destacat que “els beneficiaris de les prestacions de la Llei de Dependència han crescut un 50% entre 2011 i 2016”, i que durant l’any passat “s’han evitat de forma directa 4.480 desnonaments”.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#38 EL CATALÀ EMPRENYAT, CARDEDEU, 15/06/2017 - 20:40

SE..ATRAPA..ABANS.,UN..PUIGDEMONT..QUE..NO..PAS..A..UN..COIX...SR...Puigdemont..".Mentider,,,",No,,,voleu..Repartir....LA..RIQUESA...Per..feru..no..necesiteu..TENIR...UN...ESTAT...PROPI...u,,podeu,,,fer..Ara..es..DIU...APUJA..IMPOSTOS..ALES,,,RENTES,,ALTES....Aixis..de..facil..

#37 Eufemismes, Barna, 15/06/2017 - 20:33

Son especialistes en repartir riquesa, la de Cat. ja porten anys que se la reparteixen a base de càrrecs, assessors, endolls de parents i amics i en general de sous sobredimensionats. Que deixin de prendrèns per babaus.

#36 Vlac, Barcelona, 15/06/2017 - 13:44

Como dice el refranero español : El que parte y bien reparte, se lleva la mejor parte !!!!
Aprendices de conptesitos de m.....!!!!!

#35 Pep, Sevilla, 15/06/2017 - 08:34

Más riquezas, si te cierran la U.E y te dejan de llegar los pedidos del mercado nacional al convertirte en un país extranjero, deberás buscar nuevos mercados y competir con los sueldos de asiáticos. Una gran riqueza espera si señor.

#34 Carlos Gomez, criando ratas, 15/06/2017 - 00:37

"Puigdemont atribueix a Espanya la cronificacio de la pobresa"

El Pais 14-6-2017


Es xusma miserable