Publicitat
Política · 11 de Gener de 2019. 13:05h.

Puigdemont rectifica Torra

L'expresident diu que la decisió sobre els Pressupostos "depèn dels grups" i no del Govern

Puigdemont rectifica Torra

L'expresident Carles Puigdemont ha rectificat el president de la Generalitat, Quim Torra, que va amenaçar amb una crisi de Govern si els republicans o el PDECAT aproven els Pressupostos de l'Estat; i ha dit que "la decisió pertany als grups parlamentaris".

"Ni el Govern ni els grups parlamentaris del Parlament no tenen cap decisió en la tramitació o aprovació", ha dit Puigdemont, que ha subratllat que l'únic que poden fer és "acompanyar aquells grups que ja han explicitat la seva negativa a aprovar els Pressupostos".

"El Govern i el Parlament poden tenir opinió politica, però no tenen capacitat de decidir", ha afegit Carles Puigdemont, que s'ha queixat que "no es compleixen els anuncis" davant la nova proposta del Govern espanyol de complir les inversions pactades a l'Estatut.

Sobre la decisió d'una part del PDECAT de validar els comptes, Puigdemont ha assegurat que "no li consta" un canvi de posicionament i que la decisió final es prendrà dilluns. "El problema dels Pressupostos no és la col·lecció de promeses, la pluja de milions, sinó l'execució de les partides pressupostàries", ha reiterat abans de subratllar que el problema de fons és que hi ha "una violació flagrant dels drets humans".

Torra, per la seva banda, s'ha remès a unes declaracions del vicepresident Pere Aragonès per manifestar que "el PDECAT i ERC actuaran a l'uníson" sobre la decisió d'avalar o no la tramitació dels Pressupostos estatals.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#10 Vikander , Cornellá , 11/01/2019 - 19:47

Como dijo Borrell hace muuuuuucho tiempo, "ya verás como se aprueban los presupuestos sí o sí, no os quepa la menor duda".

#9 recluta, Conca, 11/01/2019 - 17:08

¡ Dos tontos muy tontos !

#8 luis, barcelona, 11/01/2019 - 16:35

Donde hay patrón, no manda marinerito (por muy chulo que se ponga)

#7 Miquel, Mollet, 11/01/2019 - 16:19

Jo si fos Torra dimitiria. Avui dia el ser president de la Gene no serveix per res. És una institució molt desacreditada. M'en recordo quan Tarradellas, Pujol o Maragall decidien. Sr Torras ningú et fa cas.

#7.1 luis, barcelona, 11/01/2019 - 18:21

Dices:
….ser president de la Gene no serveix per res...
Estas de conya?..

I LO QUE SE EMBOIXACA A FI DE MES?
I LA JUBILACIO?
I LA COLOCADA DELS SEUS?
etc, etc, etc

#6 Cris, Barcelona , 11/01/2019 - 16:10

Huyyyy el atontado Torra habla sin consultar a Puigdemont y el lo pone en su sitio. Ni hablar ni pensar Torra. Tu estás aquí para no hacer nada.jijiji