Publicitat
Política · 19 de Març de 2017. 11:25h.

Puigdemont remarca que el referèndum “ha de ser acordat amb l’Estat”

El president demana en cas contrari “un projecte alternatiu”

Puigdemont remarca que el referèndum “ha de ser acordat amb l’Estat”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, admet en una entrevista a El Temps que “no m’agrada parlar ni d’argúcies, ni de desobediències. Hem de tenir actitud d’Estat. Ara tenim un moment que espero que l’Estat espanyol sabrà aprofitar”.

“Ha de ser un referèndum acordat amb l’Estat. Aquest és el treball que està fent el Govern. Aquest és el marc en el qual es mou el Govern. Hem de veure el recorregut d’aquest pacte nacional. Ja té moltes adhesions. En algun moment farem una proposta formal a l’Estat espanyol”, afirma.

En aquest sentit adverteix que “si no s’arriba a cap acord entrarem en una altra etapa. Ja tenim les nostres previsions fetes. Ara, però, ens interessa focalitzar tots els esforços a preparar el referèndum acordat amb l’Estat. L’Estat ha d’entendre que li convé, ens convé a tots acordar els termes de la celebració del referèndum”.

Puigdemont considera que “no és intel·ligent de parlar de desobediències ni d’argúcies. Nosaltres obeirem sempre el Parlament de Catalunya. L’estem obeint. No ens caldrà desobeir el Parlament de Catalunya per fer el referèndum”.

“Nosaltres només treballem en la idea de consultar els ciutadans perquè decideixin si volen ser un Estat independent o no. El pla B hauria de ser que l’Estat espanyol posés un projecte alternatiu sobre la taula. I ens obligués a escoltar-lo. S’hauria de veure”, apunta.

“Nosaltres estem disposats a parlar sempre. Però que no ens obliguin a renunciar ni al referèndum ni a la independència. Nosaltres no els obligarem a acceptar-ho. Si volen parlar, que sigui sense límits. Veuríem si d’aquest diàleg en sortiria alguna cosa o no. Si no hi hagués cap resultat, tornaríem al nostre camí. Però si sortís una fórmula perquè poguéssim votar, això seria un bon pla B. Això no és a les nostres mans”, conclou.

23 Comentaris

Publicitat
#18 botifler1914, Montjuic, 20/03/2017 - 12:14

Un proyecto alternativo dice.... este nacio bailando el cha-cha-cha.

#17 emprenyat, Barcelona, 19/03/2017 - 20:09

Disposats a parlar però referendum sí o sí. Que es pensen que la gent es idiota aquests revolucionaris d'opereta?

#16 Pep, Lleida, 19/03/2017 - 18:33

Obri els ulls presidenttttt

Mas = a Otegi i el seu partit (convergència) fa coalició amb algú que no condemna el terrorisme (CUP)

no hase fala desir nada mas, que... aneu a cagar a la via!!!

sou i sereu sempre convergència per mes que us canvieu el nom per tapar la corrupcio

#15 La Pepa, Cádiz, cuna de la Libertad, 19/03/2017 - 14:35

Hola, soy el Estado y parafraseando a Pedro Sanchez: "NO, ES NO"

#14 Galderic, Barcelona, 19/03/2017 - 13:51

Hem de fer confiança al nostre líder Puigdemont, encara que nosaltres no entengem això que diu ara, si ell ho diu és pel bé de Catalunya, ell sap més i millor que nosaltres per això l'hem escollit com a líder, hem de seguir el camí que ell traça, és el nostre guia.

#14.1 PepetCabrejat, Bcn, 19/03/2017 - 14:47

Noi, desperta, el teu mesies el va escollir en Mas.

#14.2 Leadermakers, Chez Fangue, 19/03/2017 - 19:42

Els líders no es fabriquen com els byunyols, ficant el dit al mig, cal quelcom més per esdevenir un líder que no pas que et senyalin amb el dit.

#14.3 The face, Girona, 19/03/2017 - 20:08

Amb aquest "careto" no es pot ser líder mai de la vida. home.

#14.4 Cap gros, Palamos, 19/03/2017 - 21:26

Galderic , tu ens collones, en puigdi el q vol es tornar rapid a girona amb la paga i ja us ho fareu, i aquest lider no el va triar ningu excepte la rahola i la gabriel