Publicitat
Política · 7 de Gener de 2020. 15:17h.

Puigdemont renuncia a ser president

Dimiteix de diputat al Parlament

Puigdemont renuncia a ser president

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'exconseller de Sanitat, Toni Comín, han renunciat als seus escons i ja no són diputats de Parlament. D'aquesta manera Puigdemont -que en principi serà substituït com a diputat per Ferran Mascarell- s'oblida de la possibilitat de ser president de la Generalitat.

El tràmit era necessari per poder ser eurodiputats, ja que no es pot ocupar un escó en els dos parlaments simultàniament. Puigdemont ha presentat aquest dimarts al matí, al registre de la Cambra catalana, una carta en la qual presenta la dimissió com a diputat. També ho ha fet Comín, que malgrat ser diputat per ERC ha vist com ha estat JxCat qui s'ha fet càrrec dels tràmits.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 El pastisser europeu, Barcelona, 07/01/2020 - 21:12

Aquest paio en quant a viure del diner públic ha nascut amb una flor al cul. L'última i gràcies a Junqueras com a eurodiputat per EspaÑa al Parlament Europeu que paguen una pasta, thank you Spain, thank you Europe

#5 Manuel Pimentel, La Malahá, 07/01/2020 - 20:16

Acaba de renunciar a ser diputado del Parlament para poder ser eurodiputado. Quiere decir, que desde el 02/07/19, incurría en causa de incompatibilidad.

El Parlamento Europeo llega y le aplica la sentencia del TJUE. Lo reconoce como eurodiputado de pleno derecho con efectos retroactivos al 02/07/19. Esto que es, ¿eurocagada o europrevaricación?

#4 Valenti, Tarragona, 07/01/2020 - 18:45

I com ens ho farem sense tu, cor de les nostres vides?

#3 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 07/01/2020 - 16:37

El Mesias-Presidente de la Primera República catalana abandona. Más vale pájaro en mano .....un europarlamentario gana una pasta !!!!

#2 El SIfoner, Castelló, 07/01/2020 - 16:24

Por fin "ya no es el presidente legitimo en el exilio", ahora simplemente es un eurodiputado por España reclamado por la justicia española. Lo que no se, es en que condición esta en la actualidad el ciudadano español Torra, si es becario, es okupa, rebelde sin causa o antipapa como el Benedicto XIII.