Publicitat
Política · 4 de Setembre de 2019. 15:25h.

Puigdemont replica Junqueras

Acusa el líder d'ERC de tenir "presses electorals"

Puigdemont replica Junqueras

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha descartat una eventual convocatòria d'eleccions, com va plantejar Oriol Junqueras, com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem. "L'enfortiment de les institucions no és compatible amb les presses electorals", ha afirmat.

Puigdemont, en una roda de premsa després d'una reunió de JxCat a Brussel·les, ha dit que "hem compartit unanimitat i consens màxim en tot l'espai de JxCat que la situació demana fortalesa de les institucions i estabilitat".

"Davant de l'anunci de les sentències -ha afegit-, ens toca agafar la iniciativa un altre cop: la iniciativa social de mobilització i la iniciativa política, també. El nostre objectiu segueix sent fer el millor país, que només pot ser en forma de República Catalana".

També ha advertit que "ens veiem obligats a defensar la legitimitat de les institucions i els seus responsables, perquè es jutja el Govern i més de dos milions de persones". "Dos anys després només hi ha codi penal i repressió", ha denunciat,

En aquest sentit, creu que "només una solució política, i no penal, podrà acabar amb l'actual crisi i oferir un horitzó de futur i progrés als ciutadans de Catalunya" i ha replicat a Pedro Sánchez que "no hi ha fractura a Catalunya, sinó unanimitat en el desig de viure en un país millor".

Sobre la reunió a Ginebra, l'expresident ha dit que "s'inscriu en la necessitat de posar sobre la taula i compartir objectius comuns entre els diferents actors del moviment independentista per seguir avançant". "Estem en un procés de reconstruir espais i confiances que són imprescindibles", ha destacat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 lepero, Barcelona/Tabarnia, 05/09/2019 - 00:02

L'enfortiment de les institucions se debe referir a bobadas tan solemnes como el consell de la república.

#7 Galba, Bcn, 04/09/2019 - 20:48

Hemos pasado del volem votar, això va de democràcia, ¿qui te por a les urnes?, tenim pressa...al no corráis que es peor. No es por casualidad que el prestigio que tiene Puigdemont en las cancillerias europeas se derive de su genio como estadista y coherencia a toda prueba.

#6 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 04/09/2019 - 18:32

Tanto monta monta tanto
Puigdemont como Junqueras.
Con ellos partiendo peras
el Procés es un espanto.

#4 ferran, rancho spahn, 04/09/2019 - 16:30

junqueras no és sant de la meva devoció,peró que el tio que el va vendre,fugint cames ajude-me,tingui els sants nassos de replicar-li...

és grandiós...

#3 Presses electorals, Barcelona, 04/09/2019 - 16:23

Ha ha ha ha!!!! L'enfortiment de les institucions no és compatible amb les presses electorals, diu i bla bla bla. No serà que us trepitgen els talons, li veieu els bigotis al gat i pànic i pavor a noves eleccions.