Política · 16 de Setembre de 2019. 10:02h.

Puigdemont s'acosta ara a Putin

L'expresident considera "absurd" mantenir les sancions a Rússia

Puigdemont s'acosta ara a Putin

Vladimir Putin. Foto: CCMA

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a Sputnik, aposta per aixecar les sancions a Rússia i en aquest sentit considera que "Rússia i la Unió Europea han d'enfortir les seves relacions. És absurd tenir més problemes amb la Rússia d'avui que amb la Unió Soviètica en el passat".

"Estic convençut que el futur té lloc a través del diàleg i la cooperació entre Orient i Occident i, per tant, millorar les relacions és d'interès per a ambdues parts. Han passat diversos anys des que es van aprovar les sancions i podem veure els resultats. És hora de canviar-los. Aquest podria ser el primer pas cap a una Europa amb major protagonisme en la recerca d'una solució a la crisi ucraïnesa", defensa.

D'altra banda, reivindica que "Catalunya és una nació, una de les més antigues d'Europa. El nostre parlament, les nostres institucions i la nostra constitució daten de l'Edat Mitjana i van ser prohibits només quan el 1714 els Borbons per primera vegada van portar la monarquia espanyola a casa nostra. Fins llavors érem una nació en tots els aspectes. Avui encara ho som i si les persones ho sol·liciten, tenim dret a ser independents".

També adverteix que "el nostre camí preferit és sempre el diàleg, si no és possible, utilitzarem totes les eines legítimes a les que tenim dret. La resta és que no abandonarem la nostra causa i la nostra esperança, com ho estaríem fent segons alguns distribuïdors de notícies falses dels mitjans espanyols".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#25 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 16/09/2019 - 23:57

Parece que Puchi quiere seguir huyendo de la justicia, pero ya no en coche sino putinando ¡La que se va a pegar! Ni siquiera lleva casco.

#24 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 16/09/2019 - 21:47

Pues yo apostaba por la triple alianza, Trump, Boris Johnson y el Pastelero; más que nada por sus afinidades neuronales, parecen tres pollos locos... acercarse a Putin o a Jinping es peligroso, ya hubo un "estratega catalanista" que propuso montar una base militar China en el puerto de Barcelona. ¿Y ahora que? ¿misiles rusos en Reus..?

#23 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro… , 16/09/2019 - 21:11

"el 1714 els Borbons per primera vegada van portar la monarquia espanyola a casa nostra"

Algún profesor de primaria, abstenerse catalanistas, que tenga la caridad bendita de informar a este mastuerzo de que los reyes de la casa de Austria, fueron reyes antes que los Borbones... porque si no ¿contra quién fue la revuelta dels segadors...?

#22 recluta, conca, 16/09/2019 - 18:00

Ha solicitado armamento para los independentistas. Putin dice que les puede enviar dos millones de orinales usados a buen precio .

#22.1 Chris, Lleida, 16/09/2019 - 19:08

a vista de como amortizaron a corto plazo la compra del pack de bots rusos para caldear las redes sociales, ya cualquier cosa les sirve para montar otra "jugada mestra"

#21 Barretina a rosca, Black hole, 16/09/2019 - 17:57

Hay que pagar "el favor" de todos los bots y cuentas "fake" en redes sociales que han apoyado y apoyan a los indepes, como de dinero no andamos muy sobrados (aunque hubiese dinero tampoco quieren pagar porque son hijos del 3%) a ver si con estás argurcias nos perdonan las facturas.