Publicitat
Política · 25 de Gener de 2018. 09:22h.

Puigdemont sí que tenia problemes amb la bandera espanyola

Es va negar a penjar-la durant dos anys i mig quan era alcalde de Girona

Puigdemont sí que tenia problemes amb la bandera espanyola

Carles Puigdemont, quan era alcalde de Girona

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, sí que tenia problemes amb la bandera espanyola malgrat que aquesta setmana l'ha besat i ha assegurat que no en tenia cap. Puigdemont es va negar a penjar-la a l'Ajuntament de Girona durant dos anys i mig quan era alcalde de la ciutat.

Puigdemont va evitar reposar la bandera espanyola després que a finals del mes d'octubre del 2012 desaparegués de la part alta de l'edifici consistorial. La solució de l'Ajuntament, amb Carles Puigdemont al capdavant, va ser retirar-les totes a excepció de la senyera.

L'aleshores alcalde trobava innecessari al setembre del 2013 que la bandera espanyola onegés al balcó de l'ajuntament de la ciutat i veia absurd que els consistoris l'haguessin d'hissar a instàncies de l'Estat.

L'expresident deia aleshores que "la prioritat dels càrrecs electes no és la qüestió identitària" i criticava la delegada del Govern María de los Llanos de Luna perquè "en lloc d'enviar cartes, s'hauria de preocupar de l'atur i la crisi econòmica". Així va respondre al requeriment que va fer la Subdelegació del govern de l'Estat a l'Ajuntament de Girona perquè l'edifici consistorial de la ciutat tingui penjada la rojigualda.

El 13 de febrer d'aquell any, el registre de l'Ajuntament de Girona va rebre un requeriment del secretari general de la Subdelegació, Francisco del Campo Fernández, en què advertia el consistori gironí que la bandera espanyola no era en el balcó del consistori. Del Campo instava el govern de la capital gironina "restablir el compliment de la llei", en referència a la llei de banderes.

El govern de Girona va informar l'Estat que dues bretolades impossibilitaven que onegés la bandera espanyola. En la resposta a la Subdelegació, l'Ajuntament va redactar un informe amb dades de la policia en què es detallava que el 2 de setembre de 2012 l'esmentada bandera havia estat "cremada" i que, el 25 d'octubre, havia estat "sostreta".

L'Estat va fer un altre requeriment el setembre del 2013 i, davant la negativa del consistori gironí, finalment, va presentar una denúncia el 3 de març de 2014. La sentència va obligar el consistori a fer-la onejar de nou el juny del 2015, gairebé dos anys i mig després de no reposar-la. Puigdemont es va mostrar resignat i va indicar que han esgotat tot el recorregut judicial però que un cop la sentència era ferma, s'havia d'executar.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 sid, bcmn, 25/01/2018 - 13:54

El problema q te en Puigdemont amb la bandera Espanyola és q troba a faltar l'àguila.

#12 Lo Pardal, La Figuera, 25/01/2018 - 11:36

Veo que os gustan las banderitas. Ya lo sabeis que en españa, no hay nacionalistas españoles y además, el Varguitas lo certifica. Lo que pasa es que son de un tipo... como lo diria.... tal vez "cejudos rasurados"? El cani del otro dia, lo podeis proponer a Premio Nobel, tal vez así, Dios Boadella se reconforte. Ala, a cascarla!

#12.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 25/01/2018 - 12:48

Los que ponéis banderas hasta en la sopa acusando a los demás del gusto por ellas. Pardal haz el favor de mirarte al espejo que seguro que ves a un "cejudo rasurado".

#11 Carlos Gomez, caminito de la obra, 25/01/2018 - 11:15

Poques coses hi han pitjor pel nostradissim llanudisme que tenir aquest mamarratxo suelto pel mon fent de les seves.

#10 zeppelin74, bcn, 25/01/2018 - 10:48

A Tabàrnia no et volem (ni a Dinamarca).Quedat a Brusel.es de per vida.

#9 E. Payetó, Barcelona, 25/01/2018 - 10:44

o caradura, o que ha perdido el Norte, o que lo hace por arañar votos, o que el postureo que ahora quiere hacer es por algo.