Publicitat
Política · 25 de Gener de 2019. 21:42h.

Puigdemont talla amb el ‘massisme’

Veta dues dones elegides per Artur Mas: Neus Munté i Marta Pascal

Puigdemont talla amb el ‘massisme’

Marta Pascal i Neus Munté, en una imatge d'arxiu

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demostrat que té la intenció d’acabar amb tot el que recordi a l’època del seu predecessor, Artur Mas, amb les decisions que ha pres en els darrers mesos. No només ha impulsat un partit al marge del PDECAT -la Crida Nacional per la República-, sinó que també ha apartat de llocs rellevants dues de les cares més properes a l’exlíder convergent: Neus Munté i Marta Pascal.

Puigdemont ja va prescindir de Munté com a vicepresidenta de la Generalitat -càrrec que havia ostentat amb Mas- en la remodelació del Govern que va realitzar a mitjans de juliol de 2017. La ja exconsellera es va centrar en preparar la seva candidatura per a les municipals de Barcelona de 2019.

Munté va guanyar les primàries del PDECAT i va ser nomenada cap de llista, però no va comptar amb el suport de Puigdemont. El líder de la Crida, finalment, ha escollit com a alcaldable l’exconseller Joaquim Forn, mentre que l’exvicepresidenta de Mas ocuparà un lloc encara per determinar de la llista.

Una altra de les dirigents de l’òrbita de Mas que ha quedat relegada a un segon pla és Marta Pascal, que ha passat de ser presidenta del PDECAT a senadora per designació del Parlament. Pascal va renunciar a seguir liderant el partit perquè no comptava amb la confiança de Puigdemont. David Bonvehí i Miriam Nogueras, amb el beneplàcit de l’expresident, van agafar les regnes del Partit Demòcrata.

Per altra banda, Puigdemont va crear la Crida Nacional per la República al marge de les estructures del PDECAT, una nova formació política que pretén liderar el moviment independentista. Aquest moviment va provocar una forta divisió a les files dels exconvergents entre els partidaris d'integrar-se a la nova marca i els de mantenir les sigles del PDECAT.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/01/2019 - 13:40

¿Habrá República sin masismo?
Sí, en el Water del Puchi hoy mismo.

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 26/01/2019 - 01:48

"Grupo Casinos, de la familia Suqué-Mateu, gana 37 millones"

cronicaglobal.com 25-1-2019

Als nostres Camises Velles la bufera de Deu sempre els acompanya.

#2 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 26/01/2019 - 00:35

Tranquis que ..... seguirán cobrando.
Quien lo duda?

#1 josep Maria , TARRAGONA, 25/01/2019 - 23:49

No les talles per ser dones si no per no tenir nivell politic