Publicitat
Política · 28 de Març de 2017. 20:47h.

Puigdemont troba "insòlit i inaudit" que el Senat no li deixi fer una conferència

La Generalitat buscarà un altre lloc a Madrid

Puigdemont troba "insòlit i inaudit" que el Senat no li deixi fer una conferència

El president Carles Puigdemont atenent els mitjans. (foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que és “insòlit i inaudit” que el Senat no hagi cedit l’antic saló de plens de la Cambra Alta per fer una conferència i en canvi l’hagi plantejat comparèixer davant la Comissió General de les Comunitats Autònomes. “El que no és de rebut és que jo vulgui fer una conferència oberta per parlar del que està passant a Catalunya i em responguin amb una contraproposta on em diguin on he de parlar i de què he de parlar”, ha reblat i ha afegit  que “és decebedor que allò que es pot fer amb tanta normalitat al Parlament Europeu no es pugui fer a la cambra que se suposa que és la cambra territorial de l’Estat espanyol”.

La Generalitat ha anunciat que buscarà un altre lloc a Madrid des d’on intervenir. El cap de l’Executiu ha recordat que l’antic saló de plens del Senat “està obert fins i tot a les empreses privades i a activitats que res tenen a veure amb la seva naturalesa”. “Les raons per les quals el Senat potser no ha tingut el coratge d’acceptar la proposta deuen ser en el fons les que expliquen aquest desencontre que hi ha entre Catalunya i Espanya”, ha etzibat.

El format plantejat pel Senat inclou la possible intervenció d’altres oradors (membres del Govern espanyol i portaveus dels grups amb presència a la Cambra Alta). El format que proposava la Generalitat era similar al que es va utilitzar a Brussel·les al febrer. Carles Puigdemont va parlar davant unes 450 persones però sense obrir cap torn de paraula entre els assistents.

El reglament del Senat estipula que els presidents autonòmics poden sol·licitar parlar en el Senat en el marc de la Comissió General de les Comunitats Autònomes, i que en aquestes sessions també poden intervenir altres “oradors” sempre i quan ho demanin abans d’iniciar la sessió. “Els portaveus dels grups parlamentaris, si ho sol·liciten, podran disposar d’un torn de fixació de posicions”, s’afirma. D’altra banda, un membre del Govern espanyol podria intervenir a l’inici de la sessió.

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha afirmat que el que s’ha sol·licitat és una conferència “amb el mateix format del que es va produir a Brussel·les”. “Allà no vam haver de sentir que no volíem escoltar opinions diferents perquè contínuament escoltem opinions que són divergents i diferents. Ho fem al Parlament de Catalunya com correspon i ho fem en la relació normalitzada que tenim amb els diferents sectors de la societat catalana”, ha afegit.  Munté ha recordat que l’Executiu també ha sol·licitat “una taula de diàleg que vol dir parlar i escoltar”.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 pepe.----, andorra, 30/03/2017 - 13:55

este señor y el peine parece q estan peleados.....¿De verdad q con la de pasta q tiene el departamento de presidencia no hay nadie q le diga algo sobre lo horrible de su peinado?

#20 Lobisome, BCN, 29/03/2017 - 14:23

¡La foto es impagable! Parece una publicidad de implante de cabello.

#19 botifler1914, Sinitaca, 29/03/2017 - 10:11

Si quieres dar conferencias, para lo único que pareces servir, te pagas la sala, no esperes que el Senado te la ponga gratis, no será la primera vez....

#18 emprenyat, Barcelona, 29/03/2017 - 09:48

Com pot una persona que ella mateixa es insólita e inaudita tronar res insólit e inaudit?

#17 PepetCabrejat, Bcn, 29/03/2017 - 08:34

El Molt Honorable demana diàleg i vol fer un monòleg.