Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2016. 10:18h.

Puigdemont va estar a punt de morir decapitat en un accident de trànsit

El conductor del camió es va donar a la fuga

Puigdemont va estar a punt de morir decapitat en un accident de trànsit

Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va estar a punt de morir guillotinat per un tràiler en un greu accident de carretera la nit del 24 al 25 de gener del 1983, segons revela el seu amic, el també periodista Carles Porta, en un llibre de recent aparició: “L’amic president” (La Campana).

Els fets van passar un mes després d’haver fet 20 anys, quan sortia de corregir galerades a El Punt, diari en el que treballava aleshores de corrector i en el qual guanyava 21.000 pessetes al mes, 126 euros d’ara. L’actual president tenia llavors un Seat Marbella.

La nit en qüestió “anava molt justet de gasolina” i “fins i tot et vas asseure més ajagut del compte, com si anessis amb tota la calma del món, estirant molt els braços per arribar al volant”. “Aquella posició de fatxenda et va salvar la vida”, explica l’autor del llibre, de 132 planes.

“Eren les dues de la matinada i hi havia una boira molt espessa (…), vas veure uns llums a un costat de la calçada, però la boira era tan densa que no et vas adonar que eren els llums de la cabina d’un tràiler que estava a totalment travessat a la carretera i t’hi vas encastar”.

“La patacada va descapotar el cotxe, i a tu també t’hauria descapotat, si no fos que anaves amb el seient tirat enrere. Et va destrossar la cara i el braç esquerre, que et penjava inerme, com si ja no formés part del teu cos”.

“Vas sentir molt de fred i com et rajava la sang, que xopava aquella bufanda que duies sempre posada. No recordes si vas perdre el coneixement. Vas sentir un motor que engegava i vas veure com el camió fugia i et deixava allí tirat”.

“Vas sortir del cotxe i, enmig de la boira espessa i freda, vas començar a caminar en direcció a Salt. Fins que un cotxe es va parar”. El president va estar llavors “cinc mesos de baixa” i els metges li van salvar “l’ull, la parpella i el nas com van poder”.

El president havia explicat el greu accident que va patir durant un ple del Parlament, però sense aportar més detalls. En rèplica a Inés Arrimadas va justificar aleshores que deixés els estudis de periodisme.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#45 Maria Jose, HAWAI, 25/03/2018 - 15:26

viva España !!!!!!!!!!!!

#44 Anna, Cubelles, 20/12/2017 - 03:08

Alguns d'aquests comentaris donan fastic. Tambe es una persona I un esser huma. Tant d'odi li teniu? Em feu pena. Espero que no guany gent amb Tant poc cor.

#43 Tocasons, Taradell, 01/03/2016 - 19:41

Jo,vell bandoler,poc crec que aquest noi hagi pres mai mal....

#40 Júlia, Badalona, 01/03/2016 - 15:39

¿Aquests "comentaristes" són catalans? Semblen madrilenys. Alegrar-se de les desgràcies dels altres és de persona dolenta. Davant d'un accident tan greu no es poden fer comentaris polítics. Els responsables d'aquest digital haurien de considerar-los insultants i fora de lloc. Els haurien de suprimir

#39 Martí, Sabadell, 29/02/2016 - 13:38

Els comentaris a la notícia són deplorables. Mostren una insensibilitat inhumana. Com es pot fer crítica política d'un fet tan luctuós? No es posen, per un moment, en la pell d'un pobre (pel sou magre) corrector d'un diari? Estar a punt de perdre la vida no els inspira, almenys, una mica de pietat?

#39.1 botifler1914, Barcelonia, 29/02/2016 - 14:36

Ya ves a lo que nos ha llevado vuestro proces... en vez de adversarios estáis creando enemigos, pero lo hacéis vosotros no lo olvides!

#39.2 Pere Prats, Sants, 29/02/2016 - 16:31

botifler, el teu comentari està a l'alçada dels que donen a les dónes les culpes de la violència masclista, en fi....

#39.3 botifler1914, Barcelonia, 29/02/2016 - 18:02

Si con la mano agitas el agua, no te quejes si se forman olas...