Política · 10 de Desembre de 2021. 20:13h.

Puigdemont veu campanyes "xenòfobes" contra el català

"L'Estat i el Govern espanyol protegeixen només els parlants de la llengua forta que no corre cap perill"

Puigdemont veu campanyes "xenòfobes" contra el català

L'expresident de la Generalitat i eurodiputat Carles Puigdemont ha dit en un fil de Twitter que hi ha "campanyes agressives i xenòfobes" contra el català i ha criticat que "l'Estat i el Govern espanyols protegeixen només els parlants de la llengua forta que no corre cap perill".

Puigdemont ha exposat que "ni l'Estat ni el Govern espanyols no han sortit mai a defensar els drets dels catalanoparlants vulnerats per funcionaris públics i per empreses públiques i particulars" i ha deixat clar que "no són ni el nostre Estat ni el nostre Govern" perquè, segons ha dit, "mai no han alçat la veu per nosaltres".

El líder independentista ha reclamat "respectar" el dret d'opció lingüística de "castellanoparlants i catalanoparlants", però ha remarcat que "els qui més hi tenim a guanyar som els catalanoparlants, perquè la nostra llengua és ignorada sistemàticament en àmbits on la llei diu que hauria de ser respectada".

Carles Puigdemont ha demanat passar "a l'acció" perquè "les campanyes en contra les tindrem igual" i ha recordat que "tenim lleis que hem de fer servir per fer valer els nostres drets lingüístics". "Cal que tothom compleixi la llei, i que qui no ho faci assumeixi les conseqüències (anava així, no?)", ha reblat.

Finalment, ha dit que "caldrà donar feina a administració i a jutjats i anar fins al TEDH quan calgui". "Tot incompliment de les lleis que obliguen a atendre en català ha de tenir conseqüències. Perquè la nostra és una llengua minoritzada i amenaçada, i ha de ser 'objecte d'especial respecte i protecció'".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 bejota, BCN, 12/12/2021 - 11:48

CUIDATE DE LAS MALAS COMPAÑIAS , PUIGDEMONT , QUE TE ESTÁN UTILIZANDO GENTE QUE NO TIENE NADA QUE PERDER COMO LA RAHOLA Y SUS PAELLAS.DEBERIAS PASAR UNOS COMODOS MESES EN EL HOTEL DE LLADONERS PORQUE SI CAMBIA EL GOBIERNO TE VA A IR PEOR.

#14 Santi F., BCN, 11/12/2021 - 11:50

Los derechos de las personas y de los catalanes, todos, deberían estar por encima de las lengüas.
Las lengüas NO tienen drecehos.
Las personas, sí.

#13 Santi F., BCN, 11/12/2021 - 11:48

Primero las personas y luego las lenguas.

#12 Ácido, Badalona, 11/12/2021 - 11:36

El tal fugado Puigdemont ha manifestado que:
"Es necesario que todo el mundo cumpla la ley, y que quien no lo haga asuma las consecuencias (iba así, ¿no?)"
Es decir, que está de camino hacia el Tribunal Supremo en cumplimiento de la Ley.
¿Es así, verdad?

#11 Neferu, Barcelona, 11/12/2021 - 10:52

Pero qué cara más dura tiene, con qué aplomo miente este tipo.¡¡ Que el gobierno nunca ha alzado la voz por vosotros!!!! Pero si sois la comunidad mimada, el ojito derecho de todos los gobiernos habidos en España. Pero si no habéis terminado de hacer una petición, cuando ya la tenéis concedida. Ya sois muy mayores para mentir, ¡¡dejadlo ya XD