Publicitat
Política · 4 de Maig de 2016. 11:17h.

Puigdemont veu Catalunya com una “colònia espanyola”

Reivindica a Bèlgica que el procés sobiranista és “la revolució dels somriures”

Puigdemont veu Catalunya com una “colònia espanyola”

Imatge de l'entrevista

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat, en una entrevista que publica avui el diari belga Le Soir, que Catalunya “està en marxa, independentment del que passi a Madrid”, en referència al procés polític que viu el país. “Tenim  legitimitat per actuar i per pensar, sense que calgui esperar per saber què passa a Madrid", ha remarcat. I s’ha mostrat “extremadament escèptic” amb la possibilitat d’un pacte en aquest sentit amb el govern espanyol que surti de les urnes.
 
El cap de l’Executiu ha deixat clar que l’únic punt possible d’acord amb el proper Executiu espanyol seria l’organització d’un referèndum i s’ha mostrat obert a discutir “les regles del joc, la data, la pregunta i el quòrum” d’aquesta consulta. Així, s’ha qüestionat també el fet que si el referèndum escocès “va ser possible dins de la Unió Europa, dins el marc democràtic europeu, perquè aquesta fórmula no pot ser vàlida per a l’Estat espanyol?”.
 
El president ha explicat al periodista Philippe Regnier, autor de l’entrevista, que “portem cinc anys treballant” per dur a terme aquest procés polític i “aquests 18 mesos són els últims del viatge: els més curts i els més difícils, però som perfectament capaços de dur a terme aquesta darrera etapa”. “Estem preparant les estructures d'Estat i el cos legislatiu per assegurar la cobertura jurídica d'aquest procés de desconnexió, de construcció d'un Estat", ha continuat.
 
Sobre la resposta de la Unió Europea a desafiaments polítics com el Brèxit, Puigdemont ha celebrat que Europa “sempre ha mostrat un darwinisme polític admirable”. Per això, s’ha mostrat confiat que “si la voluntat majoritària dels catalans és crear un Estat independent, no puc imaginar una Europa que ignori aquesta realitat”.” Potser no és la realitat que voldria però existeix”, ha reblat.
 
En aquesta línia, el president ha reivindicat el procés català com “un procés de naturalesa pacífica, democràtica: és la revolució dels somriures”, ha dit, després de recordar que actualment a Europa hi ha països que fa 30 anys no eren Estat. Puigdemont ha posat en relleu que “la independència d’un país no s’ha de considerar com una cosa dolenta”, i ha afegit “cap antiga colònia espanyola ha demanat revocar la seva independència”.
 
Pel que fa a la seva visita oficial a Flandes i els seus contactes amb Governs d’altres regions europees, el president ha negat que tinguin com a objectiu constituir un front independentista, i ha deixat clar “que cadascú té el seu full de ruta, les seves prioritats. El cas català és completament diferent”. I ha subratllat “la relació de Flandes amb l’Estat belga no és tampoc la mateixa que la de Catalunya amb l’Estat espanyol”.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#47 BEJOTA, bcn, 05/05/2016 - 14:38

Cinco altas autoridades de Europa rechazaron verse con Puigdemont.
No solo fue Juncker el que alegó problemas de agenda: otros cuatro líderes europeos se negaron a recibir al presidente de la Generalitat en su fallida gira

#46 Cansat, BCN, 05/05/2016 - 10:55

Estem cansats de l'obsessió dels independentistes.
Aquí a Catalunya hi ha dues identitats. Dues aspiracions legítimes.. Una realitat a la que ens ha conduit la Història.
Veurem que passa!. La història continua. Espero que no es trenqui la convivència.

#45 Neferu., barcelona, 05/05/2016 - 09:27

Yo vivo en hospitalet en cataluña y la unica colonia que conozco es ls Opium que uso y por cierto...compro a muy bien precio en un chino del Singuerlin. No entiendo como dicen tantas tonterias estos nacionalistas jijiji

#44 cap gros, palamos, 05/05/2016 - 07:41

Tenim problemes de finansament, delimitacio d competencies i temes d infraestructures.....pero dir q som una colonia ??!! Tenim autogovern ampli, mossos, el castella desaparegut a lescola i ladministracio, el nacionalisme ha tingut la clau del govern d lestat moltes vegades...colonia?esteu tarats!!

#44.1 Yottoo, Girona, 05/05/2016 - 13:03

Tu si que estas tarat.

#43 Jioan, Barcelona, 05/05/2016 - 00:35

Por los comentarios aquí vertidos , se llega a la conclusión de que el nacionalismo español mata neuronas