Publicitat
Política · 27 de Març de 2017. 21:04h.

Puigdemont veu difícil aconseguir suports per al referèndum als EUA

El president afirma que només va a "explicar" el procés

Puigdemont veu difícil aconseguir suports per al referèndum als EUA

Carles Puigdemont (foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha començat el seu primer viatge oficial als Estats Units a la ciutat de Boston, on ha visitat el Cambridge Innovation Center (CIC) i el Massachusetts Institute of Technology (MIT). Des d'allà ha assegurat que no espera “cap posicionament” sobre el referèndum per part de l'administració nord-americana.

“No demanaré a ningú cap posicionament sobre el referèndum ni l’espero, perquè no estem en la fase del reconeixement, sinó del coneixement”, ha assegurat Puigdemont. El president de la Generalitat ha afirmat que l'objectiu de l'estada als EUA és “estendre el coneixement del que està passant a Catalunya i per què està passant”. “Venim aquí amb el mateix ànim amb què hem anat a altres països abans, que és explicar-nos i respondre totes les preguntes que ens vulguin formular, ja sigui per curiositat, per poca comprensió o per dubtes”, ha assenyalat.

Acompanyat pel conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, l'agenda del president del Govern inclou una conferència a la Universitat de Harvard i la visita a Washington, Nova York i Boston, on firmarà diversos convenis amb institucions nord-americanes i contactarà amb 'think tanks' i mitjans de comunicació durant els quatre dies que s'allargarà l'estada als Estats Units.

La visita al CIC ha estat el primer dels seus actes. Una trobada que ha valorat com un “intercanvi molt profitós” per tal de poder adoptar millors decisions per “reforçar aquest rol que Catalunya vol jugar al món d’un país que estimula l’emprenedoria, la recerca i la innovació” i per contribuir a “crear teixit econòmic i oportunitats de feina pels nostres ciutadans”.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#33 Eduardo González Palomar, Manlleu, 28/03/2017 - 19:04

Tras su incuestionable fracaso para sumar apoyos en la esfera internacional, a los independentistas solo les queda “cazar” a la desesperada algún turista distraído en la propia Cataluña (25 fotos):
https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums/72157672532371056

#32 Alejandro, Barcelona, 28/03/2017 - 14:25

¿A explicar el procés? Y a echar mierda sobre España en un juego de lo más sucio, rastrero y miserable. No tenéis otras armas que el desprestigio del contrario pero, Europa ve los actos del Estado y vuestros actos de incivismo antidemocrático.

#31 pepe.----, andorra, 28/03/2017 - 13:53

este señor esta nombrando la soga en casa del ahorcado, por favor q alguien le explique lo q paso en la guerra civil americana y pq Lincoln les echo encima al ejercito de la union. Eso si, Davies era mucho mas presidente y tenia muchos mas redaños q este presidente regional español.

#30 botifler1914, Sinitaca, 28/03/2017 - 13:14

Por lo visto le interesa mucho el mundo de las pantallas de segunda mano... son para la Agencia Catalana de Noticies?

#29 Xexo, Premia, 28/03/2017 - 12:50

Que pena que se gasten el dinero de esa manera si tienen aki los cupaires que son los unicos que los quieren i si fracasa el prorrollo a estos partidos les pasara comoayer en la sede del pp cuando veas las barbas de tu fecino mojar pon las tuyas remojar