Publicitat
Política · 12 de Gener de 2022. 10:09h.

Puigdemont veu l'Estat amb les mans "tacades de sang"

"La defensa de la unitat d'Espanya ha portat a conductes criminals"

Puigdemont veu l'Estat amb les mans "tacades de sang"

L'expresident Carles Puigdemont ha denunciat que "la defensa de la unitat d'Espanya ha portat a conductes criminals" per part d'estructures de l'Estat i ha instat el Rei Felip VI i al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a esclarir si el CNI va estar darrere de l'atemptat del 17-A.

"En la cultura política espanyola s’accepta com a mal menor, de manera indolent, el preu que cal pagar per defensar la seva unitat. Tacar-se les mans de sang per defensar “la pàtria” té acceptació en determinats sectors de la societat, la política i els mitjans espanyols", ha afegit Puigdemont en un fil en Twitter després de les paraules de l'excomissari José Villarejo.

Puigdemont creu "l'Estat espanyol té responsabilitat en els atemptats terroristes de 2017 a Barcelona", per "la seva negativa a investigar a fons les connexions del cervell de l'atemptat amb els serveis secrets espanyols" i per les "revelacions" de Villarejo.

Segons l'expresident de la Generalitat, que estava al capdavant del Govern quan va succeir l'atemptat, Villarejo coneix des de dins les "clavegueres" de l'Estat i "sap de què parla" quan "incrimina Espanya en una de les últimes massacres terroristes" a Europa.

"Com a president de Catalunya que va haver d'afrontar aquella crisi, donar la cara davant el món i atendre les víctimes, exigeixo explicacions al cap de l'Estat i al president del Govern: Espanya està sota sospita", ha afirmat.

Carles Puigdemont afirma que "la defensa de la unitat d'Espanya ha portat a conductes criminals, gravíssimes, per part de les estructures de l'Estat" i afegeix que, d'acord amb la "confessió" de Villarejo, Espanya "no pot ser un soci fiable en la lluita contra el terrorisme si no actua".

Finalment ha assenyalat que "actuar vol dir obrir la comissió parlamentària que els principals partits espanyols es neguen, encara avui, a crear". "Actuar vol dir encausar als responsables policials i dels serveis d'informació involucrats en aquest crim i jutjar-los", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#38 Llop Hammer, Barcelona, 14/01/2022 - 05:21

Yo creo que en la fuga se dió varios golpes en la azotea contra la puerta del maletero y así está, como la Bruja Lola inventando cuentos de vieja chocha.

#37 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 13/01/2022 - 16:33

Por cierto,una ojeada por Twitter,y se ve a toda la horda de palmeros a sueldo y influencers procesistas propagando las fake news de Villarejo en varios idiomas

Incluso el senador Valón de la N-VA se ha pronunciado minutos después de la declaración de Villarejo

Esto lo hacen siempre que las cosas les van muy mal

#36 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 13/01/2022 - 16:26

Cara de cemento
¿Ya nadie de ellos recuerda la manifestación del 27 Agosto 2017? Por encargo a la ANC, una manifestación unitaria de rechazo al terrorismo pasó a convertirse en un aquelarre indepe de propaganda secesionista

¿Ahora vienen como cuñaos a dar lecciones ante las palabras de un chismoso?

Cada vez caen más bajo.

#35 Jose, BCN, 12/01/2022 - 22:51

Aquí lo único que esta manchado es tu chaqueta y tu reputación de esconderte en el maletero golfo.

#34 El nen de Canet, Canet, 12/01/2022 - 21:10

Sol llegir els comentaris i veure com us encabrona el President Puigdemont,ja paga la pena que sigui lliure a Bèlgica.
FCK Nyordos

#34.1 Sergi , Bcn , 12/01/2022 - 22:13

Nen, no vivas con tanto odio, el karma siempre vuelve.