Política · 23 de Juny de 2017. 20:08h.

Puigdemont veu “un problema de democràcia” a l'Estat espanyol

El president troba “insòlit” que l'Executiu central respongui la carta que va enviar al Congrés

Puigdemont veu “un problema de democràcia” a l'Estat espanyol

Carles Puigdemont (foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que “a l'Estat espanyol hi ha un problema de democràcia” i “de confusió de poders” pel fet que “una carta que envio al poder legislatiu la respon l'Executiu”. “És insòlit”, ha reblat en declaracions als periodistes després de formalitzar el traspàs a Catalunya l'Eurorregió Pirineus Mediterrani.

D'aquesta manera, s'ha referit a les paraules d'aquest divendres del portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, qui ha negat haver rebut la missiva que Puigdemont va enviar la setmana passada a la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, per explicar les “raons” del referèndum.

“Méndez de Vigo deu viure a l’era de les cartes i del telègraf i dels senyals de fum; potser del telèfon, però des del telèfon fins avui ha sortit una cosa que es diu correu electrònic”, ha ironitzat Puigdemont, després que el portaveu de l'Executiu central hagi dit que “quan jo vull enviar una carta i tinc interès que la llegeixin, truco per telèfon per preguntar si l'han rebut”.

Puigdemont ha emplaçat el Govern espanyol a dir “clarament” que “els incomoda que el president de la Generalitat vagi al Congrés de Diputats per explicar què està passant a Catalunya perquè serà un relat contrari al que ells estan venent tots aquest anys”. “Què no hi volen donar resposta? Que ho diguin clarament”, ha reblat.

“Volen escoltar el què passa? Volen escoltar per què hem arribat fins aquí?, què es proposa fer Catalunya en els propers 100 dies després d’anys de reivindicacions?, encantat de fer-ho, però que no busquin excuses del segle XIX o de mitjans del segle XX per dir que no han rebut una comunicació”, ha afirmat el president del Govern.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#22 0105, bcn, 25/06/2017 - 12:38

como siempre bla bla bla no dice nada, esperemos que acabe ya este circo y se convoquen elecciones ya, son unos vividores del cuento y la mayoria de catalanes ya estamos hartos de todo este show.

#20 jotaeme, Mataró, 24/06/2017 - 11:46

Yo veo un problema de democracia en Puigdemont

#19 Calimero, Barcelona, 24/06/2017 - 10:50

Te repites Puigdemont... El mismo discurso de Maduro.. Quienes están contra mi son antidemocratas... uuff vaya maestro.. Por cierto, insólito es que un tio de tu edad lleve ese ridículo peinado...

#18 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 24/06/2017 - 10:44

No afluixi president que no nomes son els de Badalona. Ens sobren 3 milions i mig de catalans.

#17 Eduardo González Palomar, Manlleu, 24/06/2017 - 10:08

He acabado mi periplo por los 948 municipios de Cataluña (Manlleu-Baix Pallars): a pesar de engrosar significativamente el conocimiento que tenía del independentismo me espanta más que antes de iniciar esta correría.
https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums