Publicitat
Política · 10 de Gener de 2016. 18:13h.

Puigdemont vol negociar amb l’Estat

El candidat defensa la necessitat d’iniciar “una agenda de negociació”

Puigdemont vol negociar amb l’Estat

Discurs d'investidura de Carles Puigdemont

El candidat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet un discurs dur en les formes -"m'hi deixaré la pell"-, però amb alguna clau interna en el contingut. Puigdemont ha afirmat que “tenim les condicions per arribar més lluny”, però ha advertit que entrem “en un territori no recorregut en la nostra història moderna”.

Tampoc ha esmentat la paraula independència en el seu discurs encara que ha insistit que el missatge de les urnes ha estat “nítid”. L’encara alcalde de Girona, en efecte, ha parlat d’“iniciar el procés per dotar a Catalunya de les eines indispensables que li donin capacitat de resposta a les necessitats del present i a les esperances del futur”.

En un altre moment del discurs també ha esmentat, entre altres prioritats, “iniciar una agenda de negociació amb l’Estat espanyol així com l’agenda europa i internacional pel reconeixement del mandat a favor de la constitució del nou Estat que neixi de la futura Constitució”.

Carles Puigdemont ha reiterat també que “aquest país ha de fer bé les coses” i que “el país va endavant” malgrat que el procés no ha estat “gens fàcil i còmode”. En la seva opinió, “no dirà ningú que no hem estat pacientes, que no hem tingut comprensió”.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#32 arm, figueres, 11/01/2016 - 16:37

negociar? perque? per comprar quadres per la Generiltat potser ?

#31 Casper, Bcn, 11/01/2016 - 10:25

Bueno compañeros de opinión a por Puigdemont, ni aire a este independentista irredente. Espero que tenga narices de saltarse la ley, choque de trenes y aplicación de medidas coercitivas.

#30 botifler1914, barcelonia, 11/01/2016 - 09:47

Casademont quiere negociar al grito de "Visca Catalunya Lliure" como ha dicho Arrimadas "Mas de lo mismo".....

#29 Jaume I, Catadinsey, 11/01/2016 - 09:41

No es pot negociar res amb un senyor que vol despbeïrte y separar-se. Res.

#28 Tyrion Lannister, Pastíssos Casolans , 10/01/2016 - 22:57

Negociar??? No erais tan soberanos? No ibais a desconectar? No os sentís tan oprimidos? Donde está la DUI? No tenéis coj--es a declararla cobardes!