Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2018. 12:26h.

Puigdemont vol salvar Europa

L'expresident afirma que Espanya és "una amenaça per a tota la societat europea"

Puigdemont vol salvar Europa

Els diputats independentistes empresonats i l'expresident Carles Puigdemont han presentat una demanda al Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides. Es tracta d'una nova acció per recórrer a les instàncies europees, en què denuncien una "vulneració dels seus drets polítics com a membres del Parlament de Catalunya".

La queixa l'han presentat Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull. Una delegació amb el mateix Puigdemont, Marta Rovira, d'Esquerra, i la diputada de la CUP Maria Sirvent l'estan explicant aquest dijous a Ginebra en una roda de premsa.

Carles Puigdemont ha rebutjat que es pugui atribuir violència a l'independentisme. Segons ha afirmat, les grans mobilitzacions dels últims 6 anys, que s'han fet sense "cap mena d'incident", són la millor prova. L'expresident, però, ha afegit que les forces independentistes s'han compromès sempre "clarament i sense ambigüitats" a no fer servir mai la violència, i ha reptat el govern espanyol que faci el mateix.

"Jo he intentat, i he fracassat, aconseguir el mateix compromís per part del govern espanyol. M'he adreçat directament als seus líders per demanar-los si farien servir violència contra el dret de Catalunya a l'autodeterminació, sí o no?", ha preguntat.

"L'1 d'octubre vam veure violència. I de qui era, aquesta violència? Venia de la part del govern espanyol. I jo insisteixo avui, i és més important que mai: els líders polítics espanyols es comprometen o no sense ambigüitats a dir a tothom, que no cauran en cap tipus de violència?", ha afegit.

"Quan els drets i les llibertats són vulnerats o es veuen amenaçats en un estat membre de la UE, això representa una amenaça per a tota la societat europea. Estem lluitant pels valors i els drets fonamentals europeus. Això pertoca a tota la societat europea", ha indicat.

"Tenim, no només el dret, sinó el deure de denunciar la situació que vivim fins a les més altes instàncies, i avui ho hem fet al Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides. No estem defensant només els nostres drets, sinó els de tots els ciutadans de la UE", ha afegit.

Per la seva banda, la dirigent d'ERC Marta Rovira, ha assegurat que "som aquí junts, i ho recalco, junts, perquè la unitat és imprescindible per continuar avançant, clarament fonamental per defensar els drets civils i polítics i l'espai de democràcia que sempre hem defensat de forma radical".

"Nosaltres hem defensat una opció política que ha de poder ser defensada. Aquest judici, aquesta sentència, el que farà és condemnar-nos als independentistes, i nosaltres pensem que això no pot ser un delicte, i no ho pot ser a un estat que es fa dir democràtic i de dret. El que està fallant és l'estat democràtic i de dret", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#29 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/12/2018 - 00:56

"Puigdemont vol salvar Europa" Pues es fácil, que se meta en el water y tire de la cadena.

#28 Albert, BCN, 20/12/2018 - 20:22

La realidad es que España quiere salvar a Europa de Puigdemont

#27 Narniano, Narnia, 20/12/2018 - 19:39

Quiere salvar a Europa de España y para eso se ha aliado con la inmensa mayoría de partidos que son considerados una amenaza real x la inmensa mayoría de europeos
Y luego se pregunta por qué la gente normal no le hace caso! XD

#26 Usuario21, Hollywood , 20/12/2018 - 19:30

Ya volvió el honorable Puigdemont con su alegre matraca.
Con los problemas tan gordos que se vislumbran en Europa y que esté este iluminado chupando cámara.

#25 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 20/12/2018 - 19:07

Con Puigdemont y con Torra
Europa se despiporra.
Hasta que coja la porra.