Política · 26 d'Abril de 2022. 12:25h.

Puigneró afirma que Nova York “es rendeix” al català

Acte a Times Square per a celebrar un cartell pagat per la Generalitat

Puigneró afirma que Nova York “es rendeix” al català

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha viatjat fins a Nova York per a impulsar Aina, “el projecte per garantir el català en l'era digital”. El conseller s’ha fotografiat, eufòric, amb un cartell pagat per la Generalitat a Times Square on es promocionava el projecte. La comitiva catalana ha fet un acte festiu enmig del carrer perm a celebrar l'aparició d'aquest cartell de pagament.“Times Square es rendeix a Aina! Ho vam dir. Els catalans de l'exterior tenen dret a fer-se seu el @projecte_aina. Per això continuem la #GiraAina a Nova York, Estats Units, un dels països més tecnològics del món. Defensem la nostra llengua des d'arreu del planeta!”, ha explicat Puigneró.Segons el Govern, “el projecte Aina generarà els recursos digitals i lingüístics necessaris per facilitar el desenvolupament d’aplicacions basades en la intel·ligència artificial i les tecnologies de la llengua, com ara els assistents de veu, els traductors automàtics o els agents conversacionals en català”.

“L’objectiu últim és que la ciutadania pugui participar en català en el món digital al mateix nivell que els parlants d’una llengua global, com ara l’anglès, i evitar així l’extinció digital de la llengua”, indiquen.

46457-1.jpg

Publicitat
Publicitat

119 Comentaris

Publicitat
#83 pepe, Andorra, 28/04/2022 - 14:25

pues le va a dar el yuyu, pq en todos los lugares públicos, casi todo esta en ingles y español, vamos, q hay mas bilinguismo en USA q en la ciudad de Barcelona con todo lo progres q se creen, bueno, mas q progres, habría q decir wokes o baizuos....Q la palabra china les define muchísimo mejor.

#82 LoisA, Tabarnia, 28/04/2022 - 12:30

En su día Junqueras agradeció a Microsoft su apoyo al proceso y Microsoft tuvo que desmentirlo diciendo que ellos no entraban en asuntos politicos y si comerciales. Igualmente Tremosa le pidió un selfie al ex perimer ministro belga Di Rupo y utilizó esa foto para agradecerle su apoyo, cosa que desmintió Di Rupo. No te puedes fiar de esta gente.

#81 Capit@n España, Purgandus populus!!, 28/04/2022 - 10:11

Gobernados por borderlines.

#80 Decebut, bcn (tbn), 27/04/2022 - 18:51

Está tan rendida Nueva York que ya ni siquiera saben hablar inglés correctamente. Donde dice "speaks" debería decir "speak" puesto que el verbo está en subjuntivo ("Es hora de que Internet HABLE catalán").

Curioso.

#79 Georgie, New New York, 27/04/2022 - 18:44

"En aquella República el Arte de hacer el Ridículo alcanzó tal Grado de Perfección que el Ridículo de un Día era Infinitamente Superior al del Día anterior e Infinitamente Inferior al del Día siguiente".

J. de Montenegro, "Viajes de Varones Pudientes", N. York, 2022