Publicitat
Política · 15 d'Agost de 2019. 15:15h.

Puigneró considerava uns "pocavergonyes" els espanyols

En un article publicat el 1999 per l'Institut Nova Història

Puigneró considerava uns "pocavergonyes" els espanyols

El conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, va defensar en un document de l'Institut Nova Història (INH) de l'any 1999 que els catalans havien descobert Amèrica i considerava que els espanyols, a qui titllava de "pocavergonyes", no podien ser-ne els autors.

Un usuari de Twitter, coincidint amb la polèmica generada arran de les manifestacions del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián; ha difós aquesta xarxa social l'enllaç d'un document de l'INH en què, sota el títol "La gran mentida del mil·lenni: ¿Cristòfor Colom, Cristobal Colón o Christopher Columbus?", s'afirma que el descobriment d'Amèrica va ser obra de catalans.

L'usuari de Twitter demana al conseller si pot confirmar-li si ell n'és l'autor, ja que la firma de Puigneró apareix rubricant el pròleg i les conclusions del document. En el pròleg afirma "la història la fan els vencedors. I els segles que van precedir el descobriment d'Amèrica van veure una Castella en auge davant una corona catalanoaragonesa en absoluta decadència. Per tant, és fàcilment deduïble que la història l'han fet els espanyols".

També dedica bones paraules per al fundador de l'INH, Jordi Bilbeny, a qui havia conegut feia dos anys i exposa que "aquell mateix dia em vaig dir que l'ajudaria en aquesta tasca esgotadora de difondre la veritable veritat d'aquesta gran mentida que fa anys que creiem".

Jordi Puigneró manifesta en les conclusions del document de 36 pàgines que "tenim prou motius per començar a dubtar de la història que ens han ensenyat els nostres amics els espanyols i concretament en el tema del descobriment d'Amèrica; ja és hora que comencem a entendre que aquella gesta nàutica no podia ser, mai, mai, realitzada per una banda de galifardeus que no sabien on anaven, ni amb qui anaven ni qui els guiava".

Finalment, el titular de Polítiques Digitals i Administracions Públiques demana "una mica de publicitat" perquè "tothom" sàpiga que, "nosaltres, els catalans, hem descobert Amèrica. I la resta ha sigut una gran mentida al servei d'Espanya".

I adverteix que "les autoritats sanitàries no recomanen intentar argumentar a cap espanyol la falsificació de la descoberta d'Amèrica sense abans tenir ben apreses les idees principals d'aquest document; i és que és possible que us tractin d'imbècil ignorant".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#25 Baijal, Barcino, 16/08/2019 - 15:05

Judas también era catalán y descubrió Palestina después de haber descubierto que era gilipoll...y que tenia un complejo de inferioridad tremendo...de ahi lo de las 155 monedas de plata que nos comentó Rufián. ..otro gran prohombre y descubridor, no de lejanas tierras pero si de como vivir de los indígenas alelados que habitan las cercanas.

#24 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 16/08/2019 - 11:49

"Puigneró considerava uns pocavergonyes els espanyols"

Que desde este ridículo chiringuito de la "historia catalanista..." me insulte un tipo tan feo como este, ¡¡¡me produce un subidooooonnn...!!! la endogamia de los "pura raza" deriva en personajes como este...

Yo meteco... gracias...

#23 Josep, Lleida, 16/08/2019 - 08:43

Així, si els catalans vam descobrir america, entonces los causantes de la opresion de los pueblos indigenas, son los catalanes, i el 12 de octubre seria una fiesta......catalana. !!!!!
I los de la generalitat queriendo hacer trabajar este dia a sus trabajadores !!!!
La Generalitat és pues anticatalana !!!!
Torra, fes algo !!!!

#23.1 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 16/08/2019 - 19:03

No és pas així!!! Els catalans som els que vam DESCOBRIR Amèrica i els castellans són els que van perpetrar el GENOCIDI indígena.

No sabem exactament com va anar la cosa però ho estem investigant.

És tot qüestió de PURA LÒGICA!!!

#22 Vicenç Pardal, Villagüevo, 16/08/2019 - 07:13

No només Amèrica. El primer home que va aterrar a la lluna era en realitat un tal Nil Armestró i era de Balsareny.

#21 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 15/08/2019 - 23:35

Seguramente sigue pensando lo mismo que hace 20 años. Y, dentro de poco, si tiene la desgracia de que le caigan en la cabeza 155 castañas, me parece que va a pensar cosas mucho peores.