Publicitat
Política · 27 de Novembre de 2019. 19:59h.

Puigneró torna a equiparar Espanya amb Turquia

El conseller creu que el decret digital “la situa fora dels estàndards de la UE”

Puigneró torna a equiparar Espanya amb Turquia

Jordi Puigneró

El conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, ha equiparat Espanya amb Turquia per l’aprovació aquest dimecres del reial decret digital que el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va anunciar en campanya electoral per impedir una “República digital”.

“Fins ara Espanya, aquests darrers anys, s’havia fet coneguda internacionalment per la seva repressió policial. Ara també ha decidit ser famosa per liderar la repressió digital a Europa. De fet, el que ha fet Espanya ha estat situar-se al nivell de països com Turquia, Iran, Aràbia Saudita o la Xina”, ha denunciat Puigneró en sessió parlamentària.

El titular de Polítiques Digitals ha considerat que “Espanya ha traspassat amb aquest decret digital una línia vermella que la situa fora dels estàndards europeus de la UE”. “Estem en una intervenció digital en tota regla, que ha estat pensada per a Catalunya, però que afectarà als drets i a la qualitat democràtica de tots els espanyols”, ha afirmat.

“És un 155 per la porta del darrera”, ha reblat el conseller, alhora que ha afegit que “estem també davant d’una recentralització que no l’havíem vist des de la LOAPA”. Puigneró ha anunciat una “ofensiva a tots els nivells” en contra del decret que ha aprovat la Diputació permanent del Congrés amb els vots del PSOE, Ciutadans i el PP. Unides Podem s’hi ha abstingut, mentre que Vox, ERC, PNB i el grup mixt hi ha votat en contra.

“Aquest decret que el senyor Sánchez va dir que era per aturar la República digital, escolti, ni l’aturaran, perquè això és un projecte de país digital per avançar digitalment. Saps que els hi passarà? Que intentant aturar aquest projecte de país digital retornaran a Espanya a la decadència analógica”, ha conclòs Puigneró.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#20 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 28/11/2019 - 16:07

A ver si Erdogan se cansa y manda a tres de los suyos y pone a más de uno de esos mirando a Montserrat...

#19 Chris, Lleida, 28/11/2019 - 15:49

"Algún dia colara". Deben estar pensando

#18 Veciana, Barcelona, 28/11/2019 - 14:20

Y hablando de otra cosa...¿no se han parado a pensar que a lo mejor los turcos se cansan un día de que no dejen de insultarlos y se cabrean? Son gente chunga de verdad,los kurdos pueden dar fe de ello.

#17 Leonor, Figueres, 28/11/2019 - 09:33

Siempre lo mismo, siempre los mismos argumentos... hay que ser muy cortito y muy mediocre para siempre repetir lo mismo.

#16 rosa, Barcelona, 28/11/2019 - 09:26

Com que encara estem dins d'Espanya, Sr. Puigneró, vol dir que soc turca?