Publicitat
Política · 21 de Desembre de 2011. 16:34h.

Pujol acusa el Govern espanyol de provocar el "desprestigi de Catalunya"

"I a provocar que els catalans dubtin d’ells mateixos com a país i del propi autogovern"

Pujol acusa el Govern espanyol de provocar el "desprestigi de Catalunya"

Jordi Pujol, en una foto d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha acusat el Govern estatal d'"una actuació de desprestigi de Catalunya de cara enfora", així com d'intensificar la política d'"ofec financer".

L'excap de l'executiu ha indicat, en un editorial al seu web, que "a cavall de la crisi el Govern espanyol ha intensificat la política d’ofec financer de Catalunya". "I a això el Govern espanyol hi ha afegit una actuació de desprestigi de Catalunya de cara enfora, tant en el camp polític com en el financer. I tot plegat pot produir dos efectes: el de pèrdua d’autoestima dels catalans i el de desprestigi de Catalunya de cara enfora. De cara a Europa. Totes dues coses, prou greus", ha assenyalat.

Pujol ha posat l'exemple d'una empresa que no pot complir amb els seus compromisos i és absorbida pel seu competidor "a preu de saldo", malgrat que "no volia perdre la seva personalitat". "Això també pot passar en política -ha alertat-. Fins i tot li pot passar a un poble. Li pot passar a Catalunya. De fet pot molt ben ser que l’hi passi. Ja fa temps que la política espanyola va cap aquí".

"Va orientada -ha seguit- cap a provocar el desprestigi de Catalunya cara enfora. Cara a Europa i cara als mercats. I cara a Espanya. També a provocar desànim i pèrdua d’autoestima cara endins. Catalunya endins. I a provocar que els catalans dubtin d’ells mateixos com a país i del propi autogovern".

L'expresident del Govern ha conclòs que "és clar que tot plegat també pot provocar la reacció inversa. És a dir, que hi hagi catalans que no es preguntin «per a què serveix ser i sentir-se català, i per a què serveix la Generalitat?», sinó «per a què serveix Espanya?». O bé, «potser sí que Espanya és un fre, una nosa per a tots els qui vivim, treballem i volem conviure a Catalunya»".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#15 E.Gimeno, Gelida, 22/12/2011 - 19:56

Estoy de acuerdo, lo raro sería que no lo hicieran.
Desprestigiando la Gene la recentralización no sería tan traumática. De paso enfrian un poco el puso independentista.
Ya me direis que calificativo merece un padre que le dice al hijo que nunca será nada porque es una mierda.

#14 Gerard, Barna, 22/12/2011 - 18:56

Això és patètic. Us imagineu el president de l'Iran lamentant-se que els EEUU no els estimen? Hi ha fases bàsiques que, de tant òbvies i infantils, les hauríem d'anar superant.

#13 Josep, Lleida, 22/12/2011 - 12:05

És un defecte dels politics que han tingut un cert exit en la seva gestió de negarse a desapareixer de la vida politica, si no és que vulguin tornar.
En aquest cas, ex-molt honorable, els unics culpables del que passa a Catalunya son els politics catalans i ningú més.
La culpa no la vol ningú.

#12 robertg, bcn, 21/12/2011 - 19:42

L'error dels catalans és haver confiat en un home que després d'haver fet la carrera de metge va veure que no era lo seu, i va preferir posar-se a banquer. Després d'haver arruïnat la banca de son pare es va posar a politic. I s'ha carregat un pais.
El que havieu d'haver fet era fer de botiguer

#12.1 Martinet, Dresden, 22/12/2011 - 01:01

robertg, ja et conec de racocatala.cat, i sempre has estat un covard que només apareix per difamar Pujol com els teus còmplices del PSC i desapareix quan s'ataca Catalunya.
Enllà tens la teva colla de zombies ensinistrats que et riuen les gràcies, veja'm com te'n surts aquí, que pot votar TOTHOM.

#12.2 Martinet, Ets pitjor que ells, 22/12/2011 - 01:08

I si demà apareixen els meus missatges plens de vots negatius, robertg, demostrarà que has hagut de cridar els gossos per fer la feina d'un home.
Els espanyolistes que escriuen aquí són menyspreables pel que fan,
però tu i els teus preferiríeu una Catalunya esclava que no independent amb CiU.

#12.5 pepe, andorra, 22/12/2011 - 18:55

martinet, rey, Cataluña es una cosa y CIU y Pujol otra muy distinta.y cuando alguien critica a un político de Cataluña esta criticando a un político de Cataluña y no a Cataluña, a ver si lo captas y dejas de envolver con la senyera los actos políticos de algunas personas. Pobre Cat con gente como tu

#12.6 robertg, bcn, 22/12/2011 - 23:02

a mi, a e-noticies em censuren quan toco el tema ciu-pujol
I a tu ,e-rius?

#11 FUNCIONARI DESPRESTIGIAT, Mediona, 21/12/2011 - 18:44

Sr. Pujol em cau la cara de vengonya que mitjançant la Intranet del Departament de Salut s´informi als treballadors que, malgrat s´havia vingut fent en els últims vuit anys, ara els funcionaris i càrrecs ja no es poden quedar els regals de les empreses. Per això queden al bar o al Corte Ingles!!!!