Política · 14 d'Abril de 2010. 17:50h.

Pujol acusa el tripartit de manca "d'ètica democràtica"

L'expresident qualifica de "fet greu" el canvi en la llei de la CCMA

Pujol acusa el tripartit de manca "d'ètica democràtica"

Jordi Pujol, durant un acte de CDC

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol qualifica de "fet greu" i "molt negatiu" el canvi realitzat pel Govern en la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per elegir el nou president de l'entitat. També afirma, en un article publicat a la web del Centre d'Estudis Jordi Pujol, titulat "Una actuació poc democràtica",  que "un país democràtic no pot funcionar sense ètica democràtica".

Segons Pujol, "la desconfiança, per una banda, i la idea, que arriba a ser obsessiva, que les eleccions es guanyen a la televisió han portat a organitzar la televisió i la ràdio públiques de Catalunya d’una manera molt complicada. Sobrecarregada. Confusa. Afortunadament, la gent que hi treballa aconsegueix fer-les funcionar".

Després de mostrar-se partidari que  "les normes no es canviïn segons l’interès de la majoria quan no són prou favorables", considera que "aquest fet posa de manifest un greu dèficit de sensibilitat i mentalitat democràtiques".

Al seu parer, "un país pot funcionar en democràcia sense consens. I sense unitat política", i afegeix que "en canvi, no pot funcionar sense joc net, sense una mentalitat democràtica sòlida, sense seriositat i esperit de compliment dels compromisos". També diu que
"un país democràtic no pot funcionar sense ètica democràtica. Sense formació i assumpció dels valors democràtics".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 sulfuro sulfuro, Barcelona, 15/04/2010 - 20:50

Pujol no se salva de la manía de poner apellidos a lo que no los necesitan
Al reprochar la falta de ética democrática parece que la falta de otras éticas es de recibo.
¿Contra qué ética pecan los 3%? ¿O eso estaba bien visto por D. Jordi?

#6 Bacus, Tarragona, 15/04/2010 - 10:55

Ho ha d'entendre senyor Pujol que amb els estudis que tenen la majoria de membres del govern del Tripartit confonguin la ètica amb la hípica.

#5 amn, Gràcia, 15/04/2010 - 07:02

I qui diu que jo sigui d'esquerres?. No discuteixo el valor democràtic. Discuteixo la manca d'etica que mana un home a passar 23 anys en el poder. Després de 40 de franquisme.

#4 Juanc, Barcelona, 14/04/2010 - 23:46

Para falta de ética la tuya: Mientes y manipulas más que hablas. so mardano....

#3 david, barcelona, 14/04/2010 - 23:03

pel comentari de amn: els 23 anys hi van ser perque varem volguer els catalans cada 4 anys, q no va ser una dictadura encara q volgueu fer veure que si. volieu esquerres dons aqui tenim el tripartit antidemocratic