Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2012. 16:01h.

Pujol admet que "la independència és molt difícil"

"Si acceptem la situació tal com estem, estem morts"

Pujol admet que "la independència és molt difícil"

Pujol, amb els periodistes Arturo San Agustín i Rafael Nadal abans de la presentació

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha afirmat que "la independència és molt difícil", durant la presentació del seu tercer llibre de memòries, Memòries. De la bonança a un nou repte (1993-2011) (Proa).

Pujol, ha considerat que a Catalunya, actualment, "si acceptem la situació tal com estem, estem morts". "Estem amenaçats", ha afegit abans d'admetre que creu que, malgrat tot, "la independència és molt difícil".

L'expresident ha insistit en la importància d'assolir el pacte fiscal, tot i que ha comentat que "el d'aquí no serà mai el concert econòmic com el basc". Ha seguit insistint que "el finançament actual fa Catalunya inviable" i també ha reiterat que "s'ha de sortir del sistema de la LOFCA".

Pujol, que aquest matí ha criticat la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha tingut paraules per a un altre dirigent popular, l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, del qual ha dit que "és complidor".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#19 Francesc, Barcelona, 25/02/2012 - 03:15

L'aconseguirem. Dia 10 de març.: fundació de l'Assemblea Nacional Catalana! Apunteu-vos-hi!

#18 cvf, vic, 24/02/2012 - 18:59

Si s'ha de triar entre mal i pitjor per nosaltres, trio el pitjor per ells, es a dir, la Independència per nosaltres encara que el preu sigui molt alt i tardem decenis a normalitzar el país, però al menys els nostres fills tindràn una base solida on creixer i no sentirse diariament humiliats.

#17 Ramon, Barcelona, 24/02/2012 - 13:43

I com vols que sigui, amb "líders" de la talla d'un Jordi Pujol que quan va anar a Madrid a recollir el "premi" de M.H. Espanol del Ano va tenir els sants collons d'afirmar, tan panxo villa, que "España es una realidad entrañable"?.

#16 Kim, Blanes, 24/02/2012 - 12:45

Será interesante observar cómo Caixabank plantea su siguiente movimiento...

#15 Kim, Blanes, 24/02/2012 - 12:42

La crisis de relato supone una crisis de liderazgo. Su crisis de liderazgo aboca a CiU a una crisis también.
El catalanismo solo puede que radicalizarse sobre la base de las contradicciones que emergen con esta crisis global.