Publicitat
Política · 22 de Juny de 2011. 17:18h.

Pujol alerta de l'actitud "destructiva" d'Espanya

L'expresident insta Catalunya a ser "el més autosuficient possible"

Pujol alerta de l'actitud "destructiva" d'Espanya

Jordi Pujol, en una foto d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha advertit d'una "actitud especialment destructiva" d'Espanya vers Catalunya en un article al lloc web del seu centre d'estudis. Pujol ha fet referència a una conversa "entre persones no catalanes de molt alt nivell econòmic i polític i un parell de catalans".

En aquesta trobada, l'exdirigent ha desvetllat frases dirigides als catalans de de la reunió com: "'no os necesitamos, porque en cualquier caso, y aunque haya tensión, seguiréis contribuyendo al PIB español con un 20% y además con déficit fiscal'. I també 'y en cualquier caso, en momentos de crisis grave económica y social, si necesitamos vuestro apoyo político y parlamentario también nos lo daréis porque el derrumbe también os perjudicaría'".

"I per reblar el clau varen acabar així: 'Además, todo esto no tiene importancia porque la inmigración se os va a comer. Dentro de dos generaciones todo esto de la lengua y la autonomía se habrá acabado'".

Pujol ha destacat que "això no és una actitud excepcional". Per a l'expresident "si l’actitud d’Espanya ara és que no ens necessiten, la nostra ha de ser el més autosuficient possible. És a dir, necessitar-los poc. El menys possible. Tot i que no és veritat que avui ells puguin prescindir del tot de nosaltres, ni nosaltres d’ells".

"Espanya va massa malament i ha actuat amb prou desencert per poder prescindir de Catalunya. És clar que ells ja deixen clar que de tota manera la nostra economia seguirà representant entre el 18 i el 20 % del PIB estatal i que seguiran munyint-nos amb el dèficit fiscal. Però amb això sol no n’hi ha prou. I és evident que Catalunya està molt condicionada per la política i la legislació espanyoles", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#25 lucifer, bcn, 25/06/2011 - 19:54

jordi, a ver cuando dices algo de los peajes, que son de los franchutes y solo pagamos nosotros, los Uropeos no.

#24 Viva la pepa, Bcn, 23/06/2011 - 12:39

Pensaba que era más inteligente. En una situación complicada como la que vivimos solo falta que padres de la patria prendan más fuegos.

#24.1 Francesc, Barcelona, 23/06/2011 - 15:45

Suposo, Pepa, que t'has llegit el cos de la notícia. També es va contemporitzar i contemporitzar entre el 1933 i el 1939 amb Hitler per por d'un horror com el del 1914-1918.... Ara, la nostra part contrària tampoc no s'avé a raons. Al contrari, se'ns vol destruir. I ja n'hi ha prou.

#23 Gerard, Barcelona, 23/06/2011 - 09:58

Doncs ser "al més autosuficient possible" passa per la independència. No se m'acut manera més infal·lible. Els espanyols ho saben. Per això per res del món no deixarien de ser Estat, per més corruptes que siguin.

#22 Pere , Cervera, 23/06/2011 - 09:18

Que ve el PAPU ! Que ve el PAPU ! Això no ho podies dir abans? Durant els teus 23 anys al poder ?

#22.1 Francesc, Barcelona, 23/06/2011 - 15:33

No és que vingui el Papu, Ja hi és! Ja el tenim aquí.. "Ademàs, esto no tiene importància, la inmigración se os va a comer", diu l'espanyol. No se si t'adones del cinisme, de la mala bava, de l'odi i menyspreu de la part contrària.

#22.2 Francesc, Barcelona, 23/06/2011 - 15:37

El presient Pujol creia ia fermament en una Espanya plurinacional i que calia implicar-se en el seu progrés. I va fer passos molt importants en aquest sentit. I vet aquí com t'ho tornen. Al final, se n'ha cansat quan ha vist que el país català perilla de bon de veres estant a Espanya.

#21 Kropotkin, Vic, 23/06/2011 - 08:30

Tienes razón Jordi. Hay que ponerlo todo en manos de gente constructiva como Millet, Prenafeta, Alavedra, el Luigi, el de los 165 kmh, el ex-notario, los subvencionados, etc.