Publicitat
Política · 10 de Gener de 2013. 12:11h.

Pujol alerta d'una "decadència accelerada" de Catalunya

"Tot i que la independència és molt difícil, seguir en aquestes condicions encara ho és més"

Pujol alerta d'una "decadència accelerada" de Catalunya

Jordi Pujol, al Parlament

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha avisat que seguir en les condicions actuals significaria una "decadència accelerada" de Catalunya en l'econòmic, social i identitari, i ha considerat "lògic i legítim" l'augment de l'independentisme davant l'actitud "negativa" de l'Estat.

En un l'editorial del seu centre d'estudis, Pujol reflexiona sobre el futur de Catalunya i es pregunta quin grau de poder polític necessita per poder "sobreviure" com a país, com a societat i com una economia sòlida que garanteixi un bon Estat del benestar, interrogant que qualifica de "gran transcendència".

Després de constatar que el grau de poder polític del president català, del Govern i del Parlament és "molt insuficient" i que l'Estatut actual i la seva aplicació no garanteixen el manteniment de l'Estat del benestar i de la identitat catalana, Pujol alerta d'una "decadència accelerada" de Catalunya.

"Seguir en aquestes condicions significaria una decadència accelerada de Catalunya. Econòmicament, socialment i identitària. Per això, se sol dir que si bé la independència és molt difícil, la continuïtat de Catalunya en les actuals circumstàncies encara ho és més. I és veritat", ha argumentat l'expresident català.

Ha afegit, així, que Catalunya podria assumir "millor" els objectius als quals ha de fer front tot país si el poder que tingués fos el d'un Estat independent i, en aquest context, ha precisat que és "lògic i legítim" el increment del sentiment independentista davant l'actitud "negativa" de l'Estat en els últims anys.

Tanmateix, Pujol ha precisat que no és "superflu" convidar els ciutadans a reflexionar sobre el que li convé a Catalunya per "poder sobreviure" i complir amb el "deure que tot país té de fer un servei als seus ciutadans".

L'expresident català reconeix que en el món actual pot haver-hi menys sobirania però que, en tot cas, un govern ha de tenir unes competències "clares" i "consistents" i disposar disposar els recursos financers necessaris.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#14 manolo, barcelona, 10/01/2013 - 15:28

Aquí la única decadencia que se puede producir, siempre que la justicia haga lo que tenga que hacer, es la de esta familia, cuyo patriotismo se verá esclarecidos con todos los asuntos pendientes .

Despues de gobernar más de 20 años, ...esto ya no es lo que era.........¿verdad honorable?

#13 Fran, Llinars, 10/01/2013 - 14:28

Catalunya ens esta robant i Pujol parlant de decadència generat per altres.... aquest es el bizarrisme catalanista.

#13.1 jan, bcn, 10/01/2013 - 14:54

a veure si ho entenc... Catalunya roba als catalans?? XD quina ximpleria es aquesta, no se us acut res millor als quintacolumnistes?? de corrupciió n'hi ha a tot arreu, a Catalunya ni mes ni menys que altres llocs, tot i que segurament menys que a ehpaña, un parais per als xoriços

#13.2 narcisa, barcelona, 10/01/2013 - 15:43

cert, bon jan, Catalunya no roba als catalans, són uns quants catalans, amb noms i cognoms, els que ens estant robant, des de fa 33 anys, amb l'excusa que han de fer la recaptaCiÚ dels impostos ecscañols.

#13.3 Albert, Terrassa, 10/01/2013 - 18:08

narcisa en canvi els espanyols TOTS ens roben, no unes quantes famílies, TOTS. 300.000 milions d'euros els últims 30 anys, ens ha robat més espanya amb una tarda que tots els polítics catalans corruptes junts en 30 anys.. Peró ja ho diuen,a un imbècil li assenyales la lluna amb el dit,i mira el dit.

#13.4 101 Airborne, Roses, 10/01/2013 - 18:11

El -jan- no acaba de asimilar que aquí se trinca a manos llenas,faltaria espacio para hacerte una lista de los casos de corrupción a casa nostra,chico ya sé que no te gusta leer estas cosas pero es lo que hay! pujol invirtiendo en hoteles y puertos en Latinoamerica y nos cuenta lo de la decadencia!

#13.5 don Pelayo, Barcelona, 10/01/2013 - 19:27

Jan, muchacho...decir que España roba a Cataluña además de gratuito, no es una "ximpleria" y en cambio decir q Cataluña roba a los catalanes si lo es? Macho, lo tuyo es de incompatibilidad con la razón.

#12 BEJOTA, bcn, 10/01/2013 - 14:21

El empresariado catalán veta a Mas y denuncia caídas de ventas por el boicot.("EL ECONOMISTA")

N.B.,VOL DIR QUE PER AMAGAR EL SUS CALÉS ROBATS I EL FRAU FISCAL ,LA VIA ÉS L'INDEPENDENCIA PER ACONSEGUIR IMPUNITAT,OI?

#12.1 Mestre d'escola, BCN, 10/01/2013 - 18:01

Berzotas, estudia una miqueta incult!

#11 Ramon, el peix al cove és a Acapulco i Vaduz, 10/01/2013 - 13:54

Té raó, quan el M.H. Espanol del Ano arriba a president, CAT era la 1a. "autonomia" d'Ecscaña... 23 Anos més tard, CAT havia baixat al 7è lloc, per darrera el País Basc, Navarra, Madrid, La Rioja, les Illes i el País Valencià, malgrat les continuades abaixades de pantalons amb el PP i el PSOE.

#9 ccc, bcn, 10/01/2013 - 13:41

El discurs de la por màxima, de la mort. Decadència? deu enyorar Franco