Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2009. 20:09h.

Pujol apel·la a "la dignitat" dels catalans

Maragall proposa tornar a votar l'Estatut si el Tribunal Constitucional el retalla

Pujol apel·la a "la dignitat" dels catalans

Pujol, d'esquenes, amb els descendents de Macià

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha aprofitat l'acte de commemoració del 150 aniversari del neixament del presidemt de Francesc Macià per a fer un discurs de molta carrega política en previsió d'una retallada de l'Estatut del 2006. Les paraules de Pujol s'afegeixen a les del seu successor, Pasqual Maragall, que ha afirmat que "si aquell Estatut que vam refrendar es modifica haurem de tornar a demanar que es torni a preguntar". "Per poc que el toquin, si el toquen no es el mateix", ha afegit.

Pujol ha apel·lat al "sentit de la dignitat" dels catalans" i ha apel·lat a ser "respectats en les nostres voluntats" alhora que ha reconegut el "moment difícil" pel que passa Catalunya. L'expresident ha proposta "una resposta política del Govern, del Parlament, de la societat, una resposta de país" perquè "tenim el dret a conservar la nostra identitat".

En la seva opinió, "aquest respecte es previ a tot, si no ens respecten la dignitat no ens respectaran res". Jordi Pujol també ha recordat que "el president Macià era  una home pragmàtica que feia tractes quan calia, però que no transigia".

"N'hi ha que es pensen que als catalans se'ns pot maltractar i amb quatre copets a l'espatlla ens poden neutralitzar" i ens poden tractar "com mercaders de poc tremps", ha continuat, però també ha fet una crida a la seriositat: "el president Macià era un home seriós".

"El catalanisme no serà res si oblida les seves pròpies normes, si sacrifica la serioistat a l'espectacle i a la barrila", ha afegit. "Pensen  que ara potser si que es podre liquidar l'anomalia catalana", ha acabat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Greta, Barcelona, 11/09/2009 - 16:52

Benach també va dir coses interesants

http://elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46

#9 Kropotkin, Vic, 11/09/2009 - 09:26

¿Cuanto es la dignidad de los catalanes? ¿3%?

#8 rafael Casanovas, Barcelona, 11/09/2009 - 09:15

Se confía, que todos como verdaderos hijos de la Patria, amantes de la libertad,acudirán a los lugares señalados, a fin de derramar gloriosamente su sangre y su vida por su Rey, por su honor,por la Patria y por la libertad de toda España. Rafael Casanovas

#7 bac de roda, lleida, 11/09/2009 - 09:03

La pregunta és: qui són catalans? i quans són els catalans ?

#6 Pep, Alt Empordà, 10/09/2009 - 23:29

La dignitat dels Catalans se la va carregar ell quan el varen nombrar Espanyol del año i ell tan cofoi i content...23 anys d'anar fent per quatre engrunes i l'ara no toca ..En Pujol i la seva Convergència han fet molt mal a la dignitat Nacional del pais