Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2010. 09:06h.

Pujol compara la retallada del català amb un "casus belli"

"Ens hi juguem que d'aquí 30 anys el català sigui una llengua residual"

Pujol compara la retallada del català amb un "casus belli"

Pujol, amb Mas, en una imatge d'arxiu

Després de la polèmica sentència sobre l'Estatut, una tisorada al model català educatiu d'immersió lingüística pot ser "casus belli" (motiu de guerra). "Si la immersió lingüística quedés suprimida o rebaixada en la sentència del Tribunal Constitucional, s'hauria de considerar un casus beli", ha dit.

Aquesta és l'advertència que llança l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol en una entrevista a la revista La Corbella, que edita la Plataforma per la Llengua. "Seria molt preocupant. En aquest tema, i amb les característiques demogràfiques de Catalunya, ens hi juguem que d'aquí 30 anys el català sigui una llengua residual", ha alertat.

El dirigent convergent confessa que precisament el model d'immersió lingüística és una de les conquistes dels seus 23 anys al capdavant de la Generalitat de les que se sent més orgullós. "Va ser la més difícil d'aconseguir", precisa.

L'expresident lamenta que encara hi hagi administracions públiques que no tenen el català com a llengua habitual i, tot i que titlla de "fluixa" la política lingüística del tripartit, celebra l'aprovació de la llei del cine que fixa quotes de català a les sales.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Torrescárcela, Barcelona, 05/08/2010 - 11:13

¿A qué ejércto está llamando Pujol? Al de EEUU o als Segadors, los corta-cabezas?. Este es el católico convergente, el pacifista, q se apoya en Monserrat y los trasnochados clérigos catalanes? El q se arrodilará proxim. ante el Papa. Viva Ciutadans.

#19 Manel, Sant Cugat, 04/08/2010 - 19:54

El maestro Yoda a la carga de nuevo!

#18 pepito, barcelona, 03/08/2010 - 19:56

El abuelo cebolleta ataca de nuevo.... Que pesao que es este jubilado!!!!!

#17 Kropotkin, Vic, 03/08/2010 - 19:54

¡Que energumeno!

#16 Unionista, BCN, 03/08/2010 - 19:30

Marta, a Catalunya l'ús del català es voluntari. Es pot viure coneixent només el castellà, com a tota regió espanyola. No és el mateix cas que a França, on el francès és l'única llengua oficial.