Política · 25 d'Abril de 2012. 13:44h.

Pujol compara l'Espanya actual amb el "franquisme"

"Molt centralitzada i que ha de ser definitivament uniforme d’aquí a cinquanta anys"

Pujol compara l'Espanya actual amb el "franquisme"

Jordi Pujol

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en un article d'opinió de la seva fundació, alerta que Catalunya viu "un perill anunciat. És el perill que Espanya vulgui esborrar definitivament –o deixar en estat residual i per tant condemnat– el que ha estat i és Catalunya com a personalitat pròpia i capaç de construir, defensar i projectar una societat, una cultura i un projecte".

Pujol considera que "des de la dreta i l’esquerra, impera la idea d’una Espanya molt centralitzada i que ha de ser definitivament uniforme d’aquí a cinquanta anys". "L’amenaça és prou seriosa i impregnada de prou hostilitat perquè siguem conscients de la dificultat", adverteix.

Tot i això, l'expresident creu que "no tindria sentit acceptar resignadament el venciment, a mig o curt termini". "No en tindria que acceptéssim ara el que no vàrem acceptar de la Nova Planta borbònica, de la Restauració del segle XIX i de les dictadures d’en Primo de Rivera i d’en Franco. Dels trenta-cinc anys llargs de franquisme", afegeix.

Jordi Pujol conclou que "el president Mas, que en cap moment ha amagat la gravetat de la situació ni ha fet cap mena de demagògia, té prou força moral per fer el plantejament polític que fa".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 Pere, Oliva, 28/04/2012 - 00:42

S´haurà trencat la testa per haver de decobrir-ho

#15 Ramon, Barcelona, 26/04/2012 - 16:00

És cert que contra l'españolista Pujol vivíem millor... però contra l'españolista Franco vivíem de conya.

#14 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/04/2012 - 01:02

Siento que esté así, porque no es muy viejo. A lo mejor dentro de 50 años las cosas irán como le iban a él hace 50 años: su Banca Catalana se forraba. Murió el caudillo y se jodió la marrana. Menos mal que el Estado tapó el agujero con cientos de millones y no le pasó nada.

#13 Ramon, Barcelona, 25/04/2012 - 20:40

Sí, però només 50/50... Franco va crear la SS, el contracte indefinit, les vacances pagades, l'ensenyament i la sanitat públiques i gratuïtes i els habitatges de protecció ofcial, per exemple... i mi PPciu de Rajoy, Pujol i Mas són els que s'ho estan carregant... 50/50, un va fer i ells ho desfan.

#13.1 Enric_J_M, Bcn, 26/04/2012 - 08:52

Ara ens sortiràs falangista, Ramonet??? ¡Arriba, arriba!

#13.2 Eladi Arrea, La Seu central del carrer Còrcega, 26/04/2012 - 15:57

Tens raó, Enric, tot això que diu el Ramon, la Seguretat Social, el contracte indefinit, el dret a vacances pagades, l'educació pública, obligatòria i gratuïta, la sanitat ídem, i els pisos de Protecció Oficial, (entre d'altres coses), ho vàreu fer tu i el M.H. Espanol del Ano de tu PPciu.

#12 ccc, bcn, 25/04/2012 - 20:39

Només uns pocs pensen el q el Sr Pujol diu q vol fer Espanya, però són molts els q veuen q el sistema autonòmic és mlt millorable tal com està. Potser és el moment de canviar el model. ens podriem sorpendre si actuessim tots amb bona fe i leialtat de com poden sortir les coses