Publicitat
Política · 26 de Juny de 2009. 14:36h.

Pujol considera que l'independentisme no té sortida

"L'independentisme crec que no té sortida i el no independentisme també ho té difícil"

Pujol considera que l'independentisme no té sortida

Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assegurat que entén "perfectament" que s'advoqui per l'independentisme davant l'actitud "hostil" d'Espanya respecte a Catalunya, encara que ha manifestat que no creu que l'independentisme sigui la solució. En declaracions a Rac-1, Pujol s'ha referit a antics dirigents de CiU com l'exconseller de Justícia i Governació Agustí Bassols o el també ex conseller Max Càhner, que han impulsat l'associació Sobirania i Justícia, que aposta clarament per la independència de Catalunya. "L'independentisme crec que no té sortida, i el no independentisme també ho té difícil, per tant ara és un moment realment molt complicat", ha declarat Pujol, després de recalcar que l'actitud de PSOE i PP cap a Catalunya és "molt negativa".

L'expresident ha assenyalat que "per ara" Catalunya no pot esperar "grans coses positives" respecte als temes que té pendents, com el model de finançament autonòmic o la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, no obstant això ha dit que en el futur "això pot canviar" si l'Estat "baixa del ruc". En aquest sentit, Pujol ha dit que Espanya ha de deixar d'actuar "en contra" de Catalunya perquè l'Estat té "moltes debilitats internes", com el fet de "ser campió de l'atur i en pèrdua de productivitat".

Jordi Pujol ha fet la comparació de la situació econòmica d'Espanya amb la selecció espanyola de futbol, que després d'una ratxa de rècord de partits sense perdre va caure de "forma inexplicable" - "com un catacrac"- davant Estats Units, situació similar a l'economia espanyola, que després d'anys de bonança ara està debilitada per l'atur i la pèrdua de productivitat i competitivitat.

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#68 Roger, Barcelona, 30/06/2009 - 10:11

Alan, vols que quedem per parlar i m'explicas això que dius ?

#67 Gerard, Esteu malalts esp.listes; Europa se'n riu de l'Esp. del G8, 29/06/2009 - 08:08

O com els espanyolistes q no teniu res més a fer en aquesta vida que passar-vos el dia en foros i diaris catalans a intentar contagiar la vostra amargor, la ràbia i la impotència, atacant per sistema qualsevol fet o avenç q faci tuf a catalanitat. Trist.

#66 Alan, Barcelona, 29/06/2009 - 06:51

Un fanático es alguien que no puede cambiar de opinión y no quiere cambiar de tema. Lo decía Wiston Churchil o sea, como vosotros catalibanes q estais tod el dia chillando y llorando por vuestra paja mental. seguid soñando panda de paletos fanaticos.

#65 pep, manresa, 28/06/2009 - 23:36

L'origen de la notícia és que unes persones, convergents de tota la vida, aposten clarament per la independència
Doncs siguem positius, encara que molt millor que qualsevol president sociata en Pujol ja és història, i val més que no l'embruti ara

#64 Hug, Begur, 28/06/2009 - 23:16

Y quina es la conclusio? com sempre divagan...