Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2008. 15:38h.

Pujol, contra l'individualisme

Pujol, contra l'individualisme

Pujol, contra l'individualisme

Jordi Pujol

Jordi Pujol ha explicat aquest dimarts davant d'un auditori de diversos centenars de persones com és d'important practicar l'estima per allò proper: la família, la pàtria, el país i la seva gent per no caure en la desvinculació i el desarrelament. “Hem de combatre la moral de la desvinculació”, ha afirmat, atès que “és un dels principals enemics” d'un dels valors prioritaris del catalanisme ètic: la realització personal de la gent. Ha afegit que quan l'individualisme es converteix en l'única cosa important i perd la seva significació social -“jo només em sento vinculat a mi mateix i a allò que m'interessa”-,  el valor de la realització personal “deixa de tenir sentit”.

Pujol també ha indicat que el perill de la desvinculació o desarrelament del país “és més gran quan l'economia va bé. En temps de crisi, els valors positius emergeixen, i per això crec que l'actual crisi econòmica esdevindrà un factor de reacció”. L'ex president de la Generalitat ha fet aquestes manifestacions en el decurs d'una conferència organitzada pel Centre d'Estudis Jordi Pujol i la Fundació Lluís Carulla que es va celebrar a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona. La conferència s'emmarca dins el seminari Valors útils per a la Catalunya del futur que patrocina la Fundació Caixa de Girona.

Segons Pujol la exigència ètica del catalanisme s'estructura en base a cinc valors. El ja esmentat de la realització personal de la gent, el de la solidaritat -“que abans anomenàvem comunitarisme”-, el de la preocupació per l'interès general o bé comú, el de la inquietud pel futur i el del sentit de la responsabilitat. Tots aquests valors es tradueixen en sentiments d'estima pel país i per la seva gent. “Són, en definitiva, allò que sempre hem anomenat patriotisme”, ha assegurat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Àcrata, Barcelona, 06/11/2008 - 10:28

Ui, ui, ui, això em recorda molt a allò de... com era? Ah, sí, allò de... Ni Déu, ni pàtria, ni amo!!!

#9 Marianu, Cardet, 06/11/2008 - 09:40

Lidia obiols, lo de bleda t'ho va dir ton pare i al respecte de la gent que te al costat el Sr. Pujol, tenen molt a desitjar, ell si ke ha tingut sempre les coses clarisimes, no com els que hi ha ara.

#8 Pijoaparte, El Carmel, 05/11/2008 - 23:18

El Gran Timoner ha parlat. La realitat diaria de molts catalans es molt més dura que la seva, senyor Pujol. I de patria no es viu. Oh!! Que gran negoci la patria. Un conte tan vell i encara funciona. Tiiitas... titaaas..

#7 Meliq Salau, Reus, 05/11/2008 - 22:26

Aprenguem de Nordamérica: primàries, circumscripcions unipersonals, cap cèntim públic per finançar partits, donacions transparents limitades en quantitat, llistes obertes, abolició de disciplina de partit, limitació de mandats, mitjans independents.

#6 pepito, barcelona, 05/11/2008 - 21:58

familia, patria y pais, joer joer me recuerda un carlista.. por cierto este sr ¿no está jubilado...?.Disfrute de los nietos y deje de dar la paliza......