Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2009. 18:47h.

Pujol critica la castellanització dels Mossos

Un aspirant que no tingui bon nivell de català "no pot ser agent de la policia catalana"

Pujol critica la castellanització dels Mossos

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, acompanyat de l'exdirector general de la Policia, Rafael Olmos, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha criticat el creixent ús del castellà per part d'agents dels Mossos d'Esquadra i ha reclamat que un aspirant a mosso que no tingui un bon nivell de català "no pot ser agent de la policia catalana".

En el segon volum de les memòries de Pujol 'Memòries (1980-1993)' que edita Proa, afirma que "observo amb inquietud que hi hagi agents que d'entrada es dirigeixen en castellà a la gent i que hi persisteixin encara que l'interpel·lat contesti en català o que em trobi un comandament dels Mossos que em digui que això no té importància i que preocupar-se'n és propi de la "crosta nacionalista". Jo replico que, un aspirant a mosso que no pot fer l'examen d'ingrés al cos en un bon català i que no està disposat a parlar-lo sempre que calgui i es pugui, no pot ser agent de la policia catalana".

Segons l'expresident, "la policia dóna visibilitat i consistència al país sempre que tingui ganes de fer quedar bé el país, defensi allò que el caracteritza i faci bé la feina. En el nostre cas vol dir també, i d'una manera especial, que ha de parlar sempre que pugui en català. En castellà sempre que calgui, però en català sempre que es pugui".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 Alan, Barcelona, 28/10/2009 - 06:13

Los mossos tienen que hablar en catalan para que los puedan entender la panda de paletos ignorantes como el leridano que escribe un poco mas abajo. ja ja ja. no le enseñes castellano a tus hijos y serán tan imbeciles como tu . anda ver el huerto paleto.

#37 delBergueda, Berga, 27/10/2009 - 17:34

Aquest de Catalunya en catala es un feixiste,no t´agrada la democracia nomes ets un radical NAZIonaliste i xenofog ¿qui et creus que ets per dir aquestes rucades? ¿Que no saps el que es la llibertat?

#36 Carlos, Cualquiera, 27/10/2009 - 16:19

Pues que dada uno hable como le salga de las narices. A esto yo le llamo integrismo dialéctico.

#35 pol, Barcelona, 27/10/2009 - 15:40

Si 'haguès passejat pels vestuaris de les ABPS aquests darrers anys es posaria les mans al cap. L'utilització del català és mínima i el nivell del castella també és molt deficient. Ara és parla el "Killo" dins el cos. Ì aix

#34 A Catalunya en català, Lleida, 27/10/2009 - 13:53

Els mossos han de parlar catala amb els ciutadans i en castella amb els delinquents..No pot ser que els mossos parlin amb la mateixa llengua que la majoria de delinquents i amb la llengua del pais que fa 300 anys que ens vol exterminar,en catala o fora!