Política · 23 de Març de 2011. 11:38h.

Pujol defensa Castells

"El tripartit va tenir un conseller d'Economia capaç, valent i honest"

Pujol defensa Castells

Castells, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha elogiat, en el butlletí setmanal del Centre d'Estudis que porta el seu nom, la "valentia" i la "honestedat" de l'anterior conseller d'Economia, el socialista Antoni Castells, encara que les seves capacitats "no van ser suficients" i el tripartit va acabar "hipotecant"el futur de Catalunya amb la seva "mala gestió ".

"El tripartit va tenir un conseller d'Economia capaç, valent i honest. Però amb això no n'hi ha prou", ha opinat. El Govern de José Montilla "va seguir gastant amb alegria en iniciatives de vegades positives però ajornables i no urgents, va seguir inflant l'administració pública " i, segons ell, va continuar assumint "compromisos" sabent que no els podria complir.

El tripartit, ha denunciat Pujol, va seguir prenent fins al final "decisions per imatge i de vegades, en algunes conselleries, per exhibicionisme".

Al marge d'algunes iniciatives "positives" que es van prendre, segons ell, "en conjunt" la gestió del tripartit va ser "imprudent, inconnexa i de vegades presumptuosa. I hipotecar greument el futur".

Pujol ha considerat "cínic" carregar contra les retallades pressupostàries previstos pel Govern i, alhora, donar suport a l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, que exigeix a Catalunya que vagi encara més enllà en la reducció de la despesa. Una actitud així, segons Pujol, "ja no seria un simple tripijoc polític, sinó un error ètic que desqualificaria a qui ho proposés".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Eudald71, Barcelona, 24/03/2011 - 00:22

El que més hipoteca el futur de Catalunya és continuar dins d'Espanya. Aquesta responsabilitat recau sobre CiU que no s'atrabeix a fer el pas endavant amb el mal que això fa a Catalunya. La història dirà que CiU va allargar l'agonia de seguir dins d'Espanya.

#4 sulfuro sulfuro, Barcelona, 23/03/2011 - 18:16

Quizás capaz, posiblemente valiente, no
conozco que haya sido deshonesto.
De lo que si estoy seguro es de que por encima de socialista es nacionalista.
Si no, Pujol no habría cantado sus supuestas
excelencias

#3 joan, manresa, 23/03/2011 - 17:04

El Casal amb la seba tertulia de tarde abans de la partideta.-Molt Honorable,en aquest cop no podem estar del tot d'acord,¿ Honest..? No, creyem que no,honest fora que are obris la boca i digués lo que sempre va callar i amagar per el famós pacte del Tinell.Encare no som conscients del mal fet..

#2 Miquel, BCN, 23/03/2011 - 13:08

Recordem que el "nou sistema de finançament" aprovat durant el Tripartit, perpetua l'Espoli Fiscal contra Catalunya.

Col·laborar amb l'Espoli Fiscal, ni que sigui per omissió, no se'n pot dir ser honest.

#1 Ramon, Barcelona, 23/03/2011 - 12:15

Valent, molt. Va molt lent. Ha necessitat 23 anys, ha necessitat arribar ell a la conselleria, per adonar-se que realment hi havia espoli i que el dir-ho no era fer victimisme.