Política · 17 de Febrer de 2011. 18:59h.

Pujol deixa Iceta pels núvols

L'expresident afirma que és un personatge "realment intel·ligent" i que l'encerta amb la crisi de l'esquerra

Pujol deixa Iceta pels núvols

Miquel Iceta, en una foto d'arxiu

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol deixa Miquel Iceta pels núvols en una vídeo difós pel seu centre d'estudis sobre "el desconcert de l'esquerra europea". Pujol cita un article de Miquel Iceta -publicat a El Periódico el passat 15 de desembre- segons el qual "les classes populars, decebudes per una política econòmica i fiscal incapaç de defensar els seus interessos" i que han perdut "la confiança de la classe mitjana". "L'Iceta ho diu molt bé, i no és un persantge qualsevol dins del PSC, és un personatge realment intel·ligent", afegeix.

Pujol afirma que "ideologies molt potents han desaparegut o estan en crisi" i que "durant unes dècades" l''esquerra europea ha exhibit una "superioritat moral", però que ara viu "un cert desconcert" tot i que "d'aquí a quatre dies poden tornar" perquè "els governs han de prendre mesures impopulars a tot arreu".

L'expresident també lamenta que "davant el tema caldrà enfrontar-s'hi d'una manera seriosa" i critica que per a sectors de l'esquerra "hi ha hagut una certa tendència a la mà oberta" i "un punt de frivolitat" perquè "diuen: 'aquests' acabaran votant-nos".

Jordi Pujol posa com a exemple la confidència d'un dirigent socialista de Renània-Westfalia que li va confesar que "aquestes elecciones les tenim perdudes" però que "només tenim una esperança" en al·lusió als 100.000 musulmans amb dret a vot en aquest estat alemany.

Article de Xavier Rius: "Iceta és l'home"

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 santsenc, vila de Sants, 18/02/2011 - 11:45

Hi ha una crisi d'esquerres, i el PSC té un altre problema. Al principi del tripartit es va parlar de l'oficialitat del català a Europa, de un bon finançament que permetés no haber d'anar més a pidolar a Europa, d'una Espanya que respectés una Catalunya catalana. On som ara?

#2 Ivan, BCN, 18/02/2011 - 11:27

Pujol s'està fent gran.
No es pot ser bon polític en una democràcia fent sentir fàstic a la ciutadanía.
Iceta es un inpresentable, que genera odi dins mateix del PSC. Als de CiU ja els hi va bé que l'enemic sigui ell.

#1 Miquel, BCN, 18/02/2011 - 08:35

No és estrany que en Pujol lloï aquest personatge que seia a la banda dels que van mutilar l'Estatut del Parlament del 30-S. Tots dos són Unionistes, i accepten l'Espoli Fiscal espanyol contra Catalunya