Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2011. 09:13h.

Pujol demana acabar amb "la imposició" espanyola

"Va contra l'interès no només de Catalunya com a col.lectivitat, sinó contra la seva gent"

Pujol demana acabar amb "la imposició" espanyola

Pujol, observat per Mas i Duran, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, a l'editorial del seu Centre d'Estudis, ha instat els catalans a rebutjar enèrgicament la "imposició" que ve d'Espanya. Aquesta editorial arriba una setmana després que es mostrés partidari de la independència.

"La proposta o, més exactament, la imposició que en aquests moments se'ns neix des d'Espanya l'hem de rebutjar enèrgicament", ha afegit l'ex mandatari. "Va contra l'interès no només de Catalunya com a col.lectivitat, sinó contra la seva gent, contra les persones", ha afegit.

Pujol ha citat "la crisi econòmica i també allò que fa referència a la identitat, la cultura, la llengua, la cohesió i la convivència, l'autogovern", com els dos problemes principals de Catalunya.

L'ex president considera que Espanya té "la sort que el seu Govern i el seu president ja no manen: manen Brussel, Frankfurt, Washington i molt especialment Berlín".

Sobre Zapatero, li ha aconsellat no presentar-se a la reelecció i ha apuntat que "tenia tots els números, comprats per ell mateix, per sortir amb molt mala nota de la política. Ara potser podrà sortir amb nota irregular".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 Arcadi, BCN, 03/02/2011 - 10:14

Tranquil, Jordi, tranquil que son els mossos d'esquadra.

#31 Francesc, Barcelona, 02/02/2011 - 23:09

Com fa aquella cançó que canta la Maria del Mar Bonet... "Jim, no em porta mai les flors que prefereixo/ .... I això no m'ho mereixo....No sé perquè estic tan boja per Jim...BROMAAAAAAA!!! Ha ha ha ha Que tingui una bona nit

#30 Francesc, Barcelona, 02/02/2011 - 23:08

Jim, d'acrd. Però és que pel context feia referència només a un. I en aquell context n'hi havia dos....

#29 Jim, bcn, 02/02/2011 - 22:11

Hi ha molts nacionalismes, Francesc, molts més dels que esmenta vostè. El món no s'acaba a Catalunya ni a Espanya. Quan hom parla del nacionalisme en general, no cal adjectivar-lo.

#28 Francesc, Barcelona, 02/02/2011 - 21:38

Jim, no us oblideu d'adjectivar el mot nacionalisme. Hi ha un nacionalisme espanyol pancastellà de la Gran Castella i un nacionalisme català o català/valencià/balear. Si no adjectives el mot nacionalisme, Jim, no jugues net des d'un punt de vista intel.lectual.