Publicitat
Política · 16 de Maig de 2010. 11:08h.

Pujol descarta la independència

"Pensar que podem afrontar els pròxims anys a base d'una solució independentista no és gaire realista"

Pujol descarta la independència

Pujol, amb Mas, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha descartat que el futur immediat de Catalunya passi per la independència, ja que creu que "l'independentisme és una posició que en aquests moments és viva i ha agafat força, i és bo que n'agafi en aquestes circumstàncies i que es plantegi amb claredat, i segurament sí que un dia, potser, s'haurà de fer un referèndum. Ara bé, pensar que Catalunya pot afrontar aquests anys que vénen a base d'una solució independentista, no és ser gaire realista".

En una entrevista a l'Avui, l'expresident ha manifestat que "el debat sobre l'independentisme és bo que es faci. D'una manera immediata, però, tenim altres coses a fer". "Ara el país l'hem de tirar endavant a través d'altres coses. Primer, doncs, hem de posar ordre a casa; segon, evitar perdre pes. Tercer, recuperar la confiança i la il·lusió. Perquè ara no n'hi ha. Vostès creuen que hi ha confiança i il·lusió avui a Catalunya?", ha dit Pujol.

En aquest sentit, ha assenyalat que "és bo que la gent defensi el dret a decidir. Ara bé, nosaltres, durant els propers anys, amb això sol no en fem prou per aixecar el país, per recuperar la confiança global, ni el pes del país, ni l'eficàcia del país".

 Pujol ha apuntat que "el balanç de la segona meitat del segle XX és bo per a Catalunya des de molts punts de vista. Hi ha hagut un progrés important, que avui està en perill. I ara també hi ha una crisi europea, uns problemes nous per a Catalunya, com la revolució tecnològica i la globalització, que son reptes però que crec que estem en condicions de respondre-hi. Hi ha una nova allau d'immigració que fa cruixir les costures del sistema social i representa un repte molt gran per la identitat com a país. I hi ha un canvi a la política espanyola, amb una hostilitat contra Catalunya més gran que mai".

"Tot això gravita sobre Catalunya i això podria fer perillar alguns dels guanys dels últims trenta-cinc o quaranta anys. Ho hem de superar i Catalunya té molts actius. Ho pot fer. Però s'ha de canviar la manera de fer que hi ha avui", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Kefes, Figueres, 18/05/2010 - 10:27

Com vols encaixar amb un païs on tots es casen en ganancials, mentre que aci ho fem en separacio de bens. Ells ens tenen casats per força i en ganancials i ja fa 300 anys que demanem la separació de bens nacional. Nulitat Matrimonial JA!! (Independencia).

#28 francesc, terrassa, 17/05/2010 - 23:21

La Conveniència tem els patriotes catalans i El Vell segueix tan espanyolista com sempre... Els independentistes hem d'estomacar la CyU a les urnes i salvar els bagatges catalans. Ni un vot als botiflers (Esquerra inclosa, val a dir).

#27 Eduardo González Palomar, Manlleu, 17/05/2010 - 19:46

Toda materialización que pueda hacerse, tras casi tres décadas derrochando miles de millones de euros en abstracciones ideológicas desde nuestras instituciones públicas en Catalunya, no pesa lo que el más humilde de quienes viven entre nosotros.

#26 Montesquieu, Mataró, 17/05/2010 - 19:40

Aburriu amb el cuento de l´independeentisme i del nacionalisme. Si aneu amb aquesta història us quedareu sols. Un clan d´antics privilegiats resentits. Aun bon vent i barca nova.

#25 TONI de CIUDADANAOS, BARCELONA, 17/05/2010 - 18:55

Quebec, que tanto gusta mencionar a los nacionalistas, era el motor del Canadá, ahora está en decadencia y relegada en favor de Toronto y otras poblaciones anglófilas. Esto nos suena. Los nacionalistas sueñan con una Dinamarca y despertaran en un Cosovo