Publicitat

"L'alternativa està entre la independència i l'esborrament de Catalunya"

L'expresident del Govern, Jordi Pujol, ha dit que "durant quaranta o cinquanta anys he procurat convèncer els catalans que no creien en la possibilitat d’una Catalunya amb el reconeixement, la garantia i la  capacitat de projecte que ens calen en el marc espanyol. Ara aquests  arguments no els tinc". A l'inici de la conferència a l'auditori de l'idEC de la Universitat Pompeu Fabra, Pujol ha reconegut que "alguns dels meus plantejaments de sempre com a mínim s'han de revisar".

"Ara només tinc (d'argument) el de la molt gran dificultat d’assolir la  independència. Molt gran. És veritat que han passat i passen coses al món que eren tan difícils com ho pugui ser la independència de Catalunya. També és veritat que, si la idea d’Espanya que ara preval es consolida, l’alternativa està entre la independència i el gradual esborrament de la catalanitat i de Catalunya", ha assenyalat.

En la seva disertació, que duia el títol 'Residuals o independents? O alguna altra solució?',  ha manifestat que "després de molts anys de mirar de dissuadir els qui optaven per l’independentisme, ara em trobo que no tinc arguments per rebatre’ls. Llevat del de la seva difícil viabilitat i del seu risc intern".

Pujol ha assegurat que "si Espanya segueix en la seva línia de menysteniment polític i econòmic de Catalunya podria molt ben ser que la taca d’oli independentista s’anés estenent. Ja s’està estenent, probablement més sociològicament i mentalment que políticament, com a plaques tectòniques que es mouen. Les plaques tectòniques se solen moure lentament, però de vegades s’acceleren. A ulls vista. En tot cas ara ja hi ha un fet que fabrica independentistes, i a un ritme accelerat, que és un conglomerat de dignitat ferida i de sensació d’ofec econòmic futur no està escrit però la ferida és viva. Cada cop més viva". 

Pujol ha afegit que "com a mínim en un punt sí que hem de ser si no independentistes almenys molt independents, ja des d’ara. Hem de treballar per al nostre enfortiment. Ens hem de concentrar a resistir. I a enfortir-nos. I a no deixar-nos enganyar".

Publicitat
Publicitat

97 Comentaris

Publicitat
#97 Iñigo, Salou, 31/03/2011 - 14:21

Dice lo que pensaba y todos sabiamos que pensaba, no tiene mérito ahora que no vive de la politica ni tiene que salvar su desastre bancario. Mil veces los Lopez iLaportas, dicen lo que sientesy piensan desde el primer día y no engañan durante decadas a los españolitos queno viven en Catalunya.

#96 carracuca, barcelona ESPAÑA, 31/03/2011 - 00:04

abuelito, antes de que me duerma cuéntame una de indios o el de la caperucita roja. ¡¡¡Por favor, que ahora salga este de la cueva explicando chistes....!!!, mejor que los de lepe.

#95 Maria, Barna, 30/03/2011 - 23:10

Quan ens ha dit la veritat?
quan ens deia que "ara no toca"
O ara que diu que ja toca?
Vostè.... ja toca?

#94 Alliberem, CATALUNYA, 30/03/2011 - 21:51

Catalunya és una de les últimes colònies que li queden a Espanya tothom que ha pogut se'n ha independitzat

a que esperem els catalans?

#93 Fina, Girona, 30/03/2011 - 18:51

Molt bé, President, però què fem ara els convençuts del "peix al cove" que vostè va animar durant 23 anys. I per cert, tornarà el títol d´espanyol de l´any que li va atorgar l´ABC