Publicitat
Política · 3 de Novembre de 2010. 21:36h.

Pujol diu que ERC ha estat "un desastre"

L'expresident fa una crida a votar CiU perquè "és el moment de treure el país del sot"

Pujol diu que ERC ha estat "un desastre"

Jordi Pujol, en un moment de l'acte de CiU a Martorell

El president de CDC, Jordi Pujol, ha afirmat que el pas d'Esquerra pel Govern ha estat "un desastre" en un acte convocat a Martorell (Baix Llobregat) i ha apel·lat als votants d'aquest partit a votar CiU a les properes eleccions al Parlament del 28-N.

Pujol ha donat una xerrada sota el tema "La Catalunya que ve", però ha acabat fent una crida -en el torn de preguntes- a la mobilització dels militants de Convergència per convèncer votants desencantats d'ERC, però també d'altres partits com el PSC o el PPC i fins i tot de Solidaritat o Reagrupament.

"En aquestes eleccions no ens juguem la independència, sinó treure el país del sot en el que està" ha al·ludit respecte a les formacions de Laporta o Carretero, però també s'ha queixat que Esquerra "va marcar paquet" -en referència a una expressió utilizada per Puigcercós- i que al final "ha estat fatxenderia pura". "No es pot anar pel món sense tenir idees clares", ha afegit.

L'expresident ha comparat l'actual situació de crisi "amb un cotxe encallat en un sorral" que, a més, té "tres xofers, no un de sol" en al·lusió als tres partits del Govern. "Com a país estem malament", ha diagnosticat. "Portem set anys de tripartit i no hem anat bé, ho diu fins i tot el president Montilla", ha continuat en al·lusió a la intenció de l'actual president de no reeditar-lo. En la seva opinió, "han tingut tres projectes i entre ells s'han fet la guitza."

Pujol també s'ha mostrat crític amb el procés de l'Estatut perquè "ens ha deixat exhausts" i ha advertit que, amb la sentència del Constitucional, pot perillar fins i tot la immersió lingüística: "ara poden atacar la immersió lingüística, mentre que abans no podien".

"A mesura que s'apliqui la sentència podem tenir una autonomia més retallada que abans", ha alertat. En aquest sentit, ha recordat que la decisió del TC permet que l'Estat pugui intervenir en competències exclusives fins ara de la Generalitat.

Jordi Pujol ha insistit que "la situació del país és crítica: des d'un punt de vista econòmic i també polític ens juguem que Catalunya continuï sent Catalunya" i ha apel·lat a "un govern fort".

Tampoc ha descartat que CiU arribi a la majoria absoluta. "Tothom diu que les majories absolutes no són bones, però nosaltres en vam tenir durant dotze anys i vam fer coses". "I el Felipe González també", ha afegit en referència a les majories absolutes del PSOE.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#52 anticar, Manresa, 05/11/2010 - 11:36

Any 2003 = 16.081 milions despesa pública, 824 milions de deute. Any 2010 = 34.518 milions despesa pública, 23.000 d'ingressos i 9.418 de deute (al 7 i pico % !!!). Que cadascú tregui les seves conclusions i que vagin al psiquiatre els que tenen pensat votar a algun del Tripartit.

#51 Carles, Cardona, 05/11/2010 - 10:21

És curiós que el Pujol mati a ERC així quan fa 4 dies va dir que la via autonomista (que ell va practicar 23 anys) ha fracassat. O sigui va acceptar que ERC fa anys que té raó. Potser el desastre va ser no adonar-sen abans? Com sempre ERC un pas endavant en visió de país.

#50 Ramon, Barcelona, 04/11/2010 - 17:53

Hi ha dues mandangues que hauríem d'arraconar-les per sempre. La primera és que hem d'ajudar a la modernització i a la governabilitat d'Espanya i damunt pretenent que ens convé. I la segona és la que manté ERC des de 1931, la mandanga d'una Espanya d'esquerres amiga de Catalunya.

#49 un catalanito de a pie, torello, 04/11/2010 - 17:43

erc que solo te vas a quedar sin votos,,,,,, por qué quien te va a votar? todos los que conocia que te votaban me dice que se pasan al otro bando

#48 capsigrany, riumors, 04/11/2010 - 16:44

sr. Pujol, qui serà un desastre sera els dos bous que volen tirar del carro En Mas i en Duran . els dos llauren en sentit contrari. Per exemple, per si no ho sap. Mas diu concert, Durant diu això es impossible. Aquest es el futur que ens desitja?. Jubilis ja !