Publicitat

L'expresident reclama ara "fórmules no independentistes"

Pujol es desdiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, es defineix en el llibre 'Entre el dolor i l'esperança '(Proa-Enciclopèdia) com a nacionalista català però no com a independentista. "Catalunya no té la força suficient per aconseguir la independència", sosté.

No obstant això, el 2011 Jordi Pujol manifestava que ja no tenia motius per oposar-se a la independència i afirmava que “si la idea d'Espanya que ara preval es consolida, l'alternativa està entre la independència i la gradual desaparició de la catalanitat i de Catalunya".
 
Ara, però, l'expresident demana "estar oberts a fórmules no independentistes que -seriosament i amb garanties- assegurin la identitat, la capacitat de construir una societat justa i de facilitar la convivència".

"La meva primera fidelitat ha estat i és Catalunya, però sempre l'he volgut exercir en dos marcs més amplis, Espanya i Europa", afegeix. Malgrat això, retreu a l'Estat "no adonar-se de la naturalesa del conflicte que hi ha a Catalunya".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#15 pepe el charnego, BCN, 05/06/2021 - 20:39

Estos son slos efectos balsámicos de la prisión para los corruptos separatistas catalanes

Pujol ve que la mitad de sus hijos puede acabar en el trullo por sus robos durante 40 años y ahora recula

Pero siempre ha sido un separatista que odia a España ..especialmente a los españoles de Andalucía

Maldito enano deforme. El ADN putrefacto es e

#14 Alien, Saturn, 04/06/2021 - 18:18

No li ha importat res fracturar la convivència i enemistar les famílies per tal de posar en pràctica el seu delirant projecte supremacista i acumular una fortuna indecent per tota la seva família, com dictadors tercermundistes. Fàstic, molt fàstic. Una persona cristiana normal amb la seva desgraciada trajectòria estaria fent penitència al dese

#13 Alien, Saturn, 04/06/2021 - 18:14

Vulgaritat, fanatisme, toxicitat i mentides fins i tot a l'últim tram de la vida. M'inspira tot plegat una repugnància absoluta.

#13.1 DEFENSAD, MADRIT, 04/06/2021 - 19:34

La repugnància que m'inspiras tu, es infinitament mes grand.

#12 Lula, Bcn, 04/06/2021 - 13:28

Sr. Pujol: mejor haberse dedicado a su carrera de medicina. Su legado es vergonzoso...hijos sin oficio ni beneficio, sociedad polarizada, expolio, redes clientelares enquistadas, Generalitat engrosada...

#11 recordad 6 y 7 de septiembre, Barcelona is not Cataluñistan, 04/06/2021 - 09:32

minuto 0 del "procés": "¿Qué coño es la UDEF?"