Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2008. 16:19h.

Pujol es desmarca de la consulta de Mas

"No necessàriament caldrà fer un referèndum"

Pujol es desmarca de la consulta de Mas

Pujol, Duran i Mas

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, s’ha referit en una entrevista a TV3 a la revisió de l’Estatut de Catalunya, pendent de la sentència del Tribunal Constitucional, i ha afirmant que “si ens el retallen, no necessàriament caldrà fer un referèndum, però alguna cosa s’haurà de fer". Pujol s'ha desmarcat d'aquesta manera del líder de CiU, Artur Mas, que ha defensat en més d'una ocasió una consulta popular.

"Per això dic que es necessita  lideratge. Montilla té 25 diputats i alguna cosa pot fer. Tenim un país molt sotragat”. Sobre la reunió d’ara fa dues setmanes entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del comitè de govern d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Anton Duran i Lleida, ha constatat: “no m’ha agradat ni a mi ni a Convergència. No em sembla bé, però en Mas i en Duran ja ho arreglaran.”

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta,  ha expressat per la seva banda la “satisfacció” per les declaracions de l´expresident Jordi Pujol. Segons Iceta, les declaracions de Pujol van en la línia d´estimular “un esforç d´unitat, de consens, de donar per bona la plena constitucionalitat de l´Estatut i esperar el moment que s´escaigui per discutir tots plegats quina pot ser la resposta més unitària davant aquesta eventualitat”.

Pel que fa a la negociació del sistema de finançament, Iceta s´ha mostrat esperançat una vegada més que “hi haurà acord abans de final d´any” i ha assegurat que “el nostre esforç negociador es mantindrà fins el darrer minut”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Hug, Begur, 02/12/2008 - 19:04

donç que proposa el honorable sr. pujol despres de que Madrit es passi per el forro l´estatut pactat per el seu deixeble?

#7 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/12/2008 - 23:12

No se aclaran

#6 M, Reus, 01/12/2008 - 20:41

Pobre president Pujol.
N'Artur Mas no és capaç de retreure-li en públic els seus estirabots borbònics? Llavors n'Artur ha de plegar. I si no els ciuetes l'han de despatxar!

#5 mirlo, Balaguer, 01/12/2008 - 18:05

Eso, esta retirado pero nos puede hablar de como y porque se descapitalizo Banca Catalana? Por poder, puede NO?

#4 Beto, Barcelona, 01/12/2008 - 17:56

Perdoneu, però el fet que consideri que doneu notícies esbiaixades no es motiu per a que em censureu.No es cap insult