Política · 10 de Juny de 2020. 10:28h.

"Pujol és una víctima"

TV3 blanqueja la imatge de Pujol en el seu 90è aniversari

El periodista Francesc-Marc Álvaro considera que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, "ha sigut víctima de la caricatura que li han fet els adversaris, de la caricatura que li han fet els partidaris, de la que s'ha fet ell mateix i de la que li ha regalat la família".

Álvaro ho ha dit en una peça que ha fet el Telenotícies de TV3 coincidint amb el 90 aniversari de l'expresident. "El que ara jo propugno és que analistes, historiadors i periodistes hem de començar a trencar la caricatura i a llegir bé qui hem tingut durant 23 anys al govern", ha afegit.

La peça, que remarca que "la confessió al 2014 l'allunya de la vida pública i taca una trajectòria de 23 anys de poder", també compta amb la participació de la historiadora Anna Sallès, l'advocat Xavier Melero i l'exconseller d'ERC Joan Manuel Tresserras.

El que diu ara el columnista de La Vanguardia contrasta amb el que va afirmar el 30 de juliol del 2014, cinc dies després de la confessió de l'expresident, quan va marcar distàncies. Llavors va afirmar que "ara s'immola, enmig de la vergonya, per intentar que alguns dels seus fills no acabin entre reixes".

"La família ha passat per davant de tot, també de la seva obra política, importantíssima", va afegir. "Per mirar de protegir la seva esposa i els seus fills, qui va ser president de la Generalitat i líder del nacionalisme català rebenta el seu personatge històric, assumeix la seva mort civil, esquerda el seu llegat, fereix el seu partit i aboca tones de desconfiança sobre la societat catalana", va insistir.

Finalment, va assenyalar que "el polític català més important del segle XX, una figura que cau estrepitosament del pedestal després de declarar, divendres passat, que durant més de tres dècades ha tingut diner negre en bancs d'Andorra". "De tòtem de la nació, Pujol passa a ser parallamps de la família", va concloure.

En l'operació de blanqueig de TV3 hi participa també l'exconseller de Cultura amb ERC, Joan Manuel Tresseras, que afirma que "per la gent que sent, fins i tot des de posicions molt discrepants, un gran respecte pel Pujol polític i també pel Pujol persona aquest episdodi desconcerta".

La historiadora Anna Sallés, vídua de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán, considera per la seva banda que "hi ha tanta brutícia per un cantó i per l'altre, que jo segueixo que se segueixin movent branques".

L'advocat Xavier Melero, per la seva banda, destaca que "la puresa independentista dels darrers temps es demostra situant-se els més lluny que es pot de Jordi Pujol" malgrat que, segons ell, "són absolutament fills seus".

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#39 Telamarinera, Vng, 13/06/2020 - 19:01

Pujol es una víctima !!??? De su mujer seguro., sus cenas con el Junior en El Thalassa, ...
Y su frase memorable de sobre sus dificultades económicas ; o sus llamadas para colocar césped, flores... si, es víctima de la seva dona.

#38 Una víctima? El patriarca del clan dels "no tenim ni cinc"?, BcN, 11/06/2020 - 13:51

S'ha de ser ridícul amb ganes i no tenir vergonya per dir una cosa així.

#37 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 11/06/2020 - 08:13

Yo mas bien creo que no es tanto blanquear a Pujol, que ya se la sudara al hombre, sino blanquear a toda la familia, para que otro Pujol pueda presidir la Generalitat, ademas de qie puedan disfrutar de lo que tienen repartido por diversos paraisos fiscales

#36 Joan, BCN , 11/06/2020 - 06:21

Si, Alvaro. Pujol és el nostre George Floyd. Mes baixet això si. El pes dels seus collons no l'ha deixat créixer.

#35 sid, bcn, 11/06/2020 - 00:01

Que tants consderin a en Pujol un gran polític potser explica pq tenim una política tan fastigosa avui.