Publicitat
Política · 5 d'Abril de 2014. 09:32h.

Pujol: "La força del país és haver tingut un president com Montilla"

L'expresident creu que l'"èxit" de Catalunya és que "hi ha immigrants o 'chonis' sobiranistes"

Pujol: "La força del país és haver tingut un president com Montilla"

Pujol, amb Montilla, en una foto d'arxiu

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha afirmat que "necessitem la integració, la barreja, i el resultat d'això no comporta diluir Catalunya" i ha reivindicat que "la força d'aquest país és haver tingut un president com José Montilla", un immigrant d'origen que es va integrar a la societat catalana i que va arribar a ser el president de Catalunya.

Sobre la integració dels immigrants a la societat catalana, que "el gran èxit de Catalunya és que ara mateix hi hagi immigrants, que es diuen Fernández o que són 'chonis', i fan proclames sobiranistes".

Pujol s'ha referit a la capacitat d'integració de la societat catalana en el cicle de diàlegs 'Catalunya i la immigració', organitzat per l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, amb motiu del desè aniversari del Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, i en què també ha participat l'expresident José Montilla.

En recordar la cançó del grup Els Catarres 'Jenifer', que fa referència a la història d'amor entre un català d'origen i una noia immigrant mig integrada a la qual es qualifica de "choni", Pujol ha assegurat que "Catalunya mai ha estat una nació ètnica, sinó de cultura, sempre ha estat un poble de pas, obert a tots i especialment cap al Mediterrani".

"Necessitem la integració, la barreja, i el resultat d'això no comporta diluir Catalunya", ha afirmat Pujol. En aquest punt, ha conclòs que "la força d'aquest país és haver tingut un president com José Montilla", un immigrant d'origen que es va integrar a la societat catalana i que va arribar a ser el president de Catalunya.

L’expresident considera que "Catalunya té l'obligació i la necessitat de construir un país i una societat en la qual tots, els catalans d'origen i els que han vingut de fora, es puguin sentir bé". En aquest sentit, Montilla ha afirmat que ell i la seva família van venir a Catalunya perquè aquesta "era una terra d'oportunitats i d'acollida" i sabien que no trobarien "hostilitat, sinó tot el contrari".

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#67 Tirant, Bcn, 07/04/2014 - 10:48

La presència de Montilla, socialista, en aquests actes és d'allò més patètic que es pot presenciar ... Encara que amb els antecedents del tripartit ... és lògica: es tracta del florero indispensable, el bon immigrant domesticat per fer de palanganero del "procés" emprès per la burgesia de CiU.

#66 SR PEPITO, LÉRIDA, 06/04/2014 - 20:35

Y de lo de Suiza y Méjico que nos puede explicar don Jordi?

#66.2 pep, manresa, 07/04/2014 - 20:17

si només fos Suïssa i Mèxic, rai... el greu problema és que és Suïssa, Mèxic, Andorra, Luxemburg, Liechtenstein, els Estats Units, Panamà, l'Argentina, Brasil, les illes Caiman, Guernsey, Mònaco i Gabon.

#63 El azote de los necios, Barcelona, España, 06/04/2014 - 18:22

Jordi, eres el político más falso e hipócrita que ha existido jamás en la península ibérica..... escribiste un libro haciendo aseveraciones racistas y xenófobas contra los andaluces muy concretas, pero es que tu mujer en una entrevista detestaba claramente a un presidente andaluz en Cataluña....

#62 mercè, Barcelona, 06/04/2014 - 16:18

la força del país és haver hagut d'aguantar 23 anys empobrint-nos al mateix ritme que els Pujol es feien multimilionaris.

#60 Clar i Català, Barcelona, 06/04/2014 - 10:30

Molt Honorable expresident Pujol: La gent que tenim un mínim de coeficient intel·lectual sabem que Montilla va ser un Home de Palla a la presidència de la Generalitat que vosté i els seus controlaven per mantenir el seu Oasi Català però no hi ha mal que duri cent anys (màxim quaranta) M'entén?