Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2012. 18:03h.

Pujol mai no havia vist "tanta hostilitat" contra Catalunya

L'expresident afirma que "amb Franco estàvem pitjor però l'opinió pública no era tan hostil"

Pujol mai no havia vist "tanta hostilitat" contra Catalunya

Pujol, durant el programa

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assegurat que mai no havia vist "tanta hostilitat" contra Catalunya com ara. Pujol, en una entrevista al programa Divendres de TV3, ha comentat que malgrat que viatja per Espanya des que tenia 20 anys -ara en té 82- mai no havia vist una actitud contra els catalans com l'actual.

"Hi ha una actitud molt negativa, molt hostil. Pitjor que mai, mai no ho havia vist aixi", ha comentat abans de dir que "amb Franco estàvem pitjor però a l'opinió pública, al poble, no l'havia trobat mai amb una actitud tan hostil". "Els sectors dirigents d'Espanya porten a aquesta situació", ha afegit.

Pujol, que ha presentat el seu llibre El caminant davant del congost, ha assegurat també que davant moments com els que es viuen ara a Catalunya "calen decisions potents". "He estat un polític espanyolista perquè he procurat que Espanya vagi bé, però una Espanya on Catalunya estigui també bé", ha dit.

"El repte que tenim a Catalunya és difícil, però és possible i és necessari perquè enmig del congost no ens hi podem quedar perquè ens anirem fent febles", ha afegit abans de comentar que "més enllà del congost no sabem que hi ha".

Per a Pujol, "les decisions que ara es prenguin han de ser potents" i s'ha d'aprofitar "la mobilització de tota mena que hi ha hagut i el ressò internacional". En aquest sentit, ha considerat que un exemple és que a la manifestació de la Diada "el país hi ha anat per si sol, la manifestació no la va convocar el Govern, ni cap partit ni cap sindicat".

"La gent se n'ha atipat", ha sentenciat. L'expresident ha afirmat que "tothom voldrà que es faci el referèndum, excepte el PP". "El mateix PSC, que evidentment no va al capdavant d'això -en referència a la independència- diu que hi ha d'haver un referèndum, però que ha de ser legal".

"I és que convindria que fos legal", ha puntualitzat. També ha comentat que el Govern de Madrid ha après "l'ara no toca" però que en canvi mentre no volen ni parlar de pacte fiscal "van ràpid" en altres aspectes com "preparar una mena d'estat d'excepció tal com ha comentat el ministre Gallardón".

"La premsa de Madrid, tota, de la dreta i d'esquerra, està desfermada contra nosaltres, qualsevol polític pot dir qualsevol barbaritat. Sembla que s'han enfurismat i ja ho comencen a preparar tot contra qui sigui, fins i tot contra el president Mas", ha lamentat.

Pujol, d'altra banda, ha admès que Catalunya "podria fracassar". I això passaria, ha dit, "si ens quedéssim al congost en comptes d'arribar al cim de la muntanya".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#24 BEJOTA, BCN, 30/10/2012 - 19:34

SR. PUJOL: A MI EM PASSA JUST AL CONTRARI.DURANT 25 ANYS ,CATALUNYA FOU PLENA DE GRAFITIS COM"PUTA ESPANYA" PER TOT A RREU.ENCARA PORTO AL COTXE UN SPRAY PER TATXAR-LES. VOSTÉ VA SUBVENCIONAR I ORQUESTAR TOTA LA CAMPANYA PER IMPLATAR L'ODI ALS CATALANS ENVERS ESPANYA. BON DIA.

#22 Jordi, Zaragoza, 30/10/2012 - 09:57

No, Pujol, no es contra Cataluña; es contra los independentistas y os lo estáis ganando a pulso. Y va a peor.

#21 pakitet, cambrils, 30/10/2012 - 08:35

Despues de 30 años de lloriqueos y victimismo rastrero que esperabas pujolet.

#20 DLM, Barcelona-España, 30/10/2012 - 07:05

Es dificil resaltar los párrafos de éste artículo que contienen más dosis de CINISMO, pero puestos a elegir uno, me quedaría con éste:
a la manifestació de la Diada "el país hi ha anat per si sol, la manifestació no la va convocar el Govern...
Este individuo, es el máximo responsable de todo.

#19 PedroC, Barcelona, 30/10/2012 - 02:02

Los nacionalistas-separatistas confunden su ideología con Cataluña. Vamos, exactamente lo que hacía Franco.